Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură şi Artă Timiş, împreună cu Codruţa Măgurean, directorul adjunct, care are în subordine Şcoala Populară de Artă, mai exact sectorul de cercetare şi conservare, au reuşit în ultimul timp să revigoreze imaginea acestei instituţii reprezentative pentru oraşul şi judeţul nostru. În acest sens se pot mândri, cum le stă bine bănăţenilor, cu o prezenţă nouă în ceea ce priveşte coregrafia ansamblului prin maestrul coregraf Lăiţă Stănescu, o somitate în domeniu, o altă mândrie este şi cel mai tânăr dirijor, Sebastian Roşca.

Un alt element de noutate, în ceea ce priveşte centrul, este că şi-a deschis porţile pentru tineri, având în acest moment două echipe reprezentative, cu grupe de vârste diferite, iar Ansamblul Banatul, în loc de  8 perechi are în acest moment 16 perechi.

“S-au făcut costume noi, s-a întinerit şi s-a suplimentat orchestra, prin colaboratori de prestigiu care să ajute la punerea în valoare a potenţialului orchestrei Ansamblului Profesionist Banatul. În ultima perioadă au fost lansate evenimente de anvergură, în premieră, printre care Seminarul Dirijorilor şi Coregrafilor,unde participarea  a fost extraordinară, de nume foarte cunoscute şi respectate în domeniul artei tradiţionale”, precizează Liliana Laichici, managerul CCAJ Timiş.

În ceea ce priveşte Şcoala Populară de Artă, datorită unei noi abordări s-au înregistrat un număr mai mare de înscrieri comparativ cu anii trecuţi, iar în ceea ce priveşte sectorul de cercetare au fost încheiate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.