Muzeul de Artă Timișoara este gazda unei expozitii inedite, în aceste zile. „Ilustrație de carte contemporană în Germania“, concepută de Goethe-Institut în colaborare cu Burg Wissem Bilderbuchmuseum al orașului Troisdorf, prezintă prin intermediul a 13 grupaje reprezentative o imagine asupra creației unor importanți ilustratori de carte germani. În afară de clasici renumiți pe plan internațional, sunt prezentați și artiști tineri, a căror opere reflectă cele mai actuale tendințe în ilustrația germană de carte.

Astfel, expoziția reunește lucrări ale artiștilor Jutta Bauer, Rotraut Susanne Berner, Nadia Budde, Klaus Ensikat, Wolf Erlbruch, Jacky Gleich, Nikolaus Heidelbach, Sybille Hein, Janosch, Karoline Kehr, Axel Scheffler, Philip Waechter și Katja Wehner. Cei 13 artiști au fost invitați, să selecteze câte cinci imagini dintr-una dintre propriile cărți cu ilustrații și să își argumenteze alegerea. Expoziția permite o întâlnire directă cu artiștii.

Vernisajul expoziției va avea loc astăzi, la ora 18:30. Livia Coloji, prezentă ca ilustrator în publicații și cărți pentru copii din România și din străinătate, va deschide expoziția și va vorbi despre cărțile și ilustratorii prezenți în expoziție.

Evenimentul este desfășurat de astăzi și până pe 2 noiembrie, în colaborare cu Centrul Cultural German Timişoara. Accesul publicului este liber. 

ilustratie_germana

(sursa foto: facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.