La începutul ședinței de consiliu local primarul urbei și-a reluat obiceiul de a acuza PSD de toate relele posibile, inclusiv că vor să lase Timișoara fără Agendă Culturală.  Cu toate că grupul consilierilor PSD nu și-a dat votul pentru agenda culturală, insistând ca vineri să se discute acestă problemă, pentru ca cei responsabili cu depunerea notelor de fundamentare să aibă timp să le depună, agenda culturală a fost votată fără prea multă bătaie de cap. Mai mult decât atât au rămas indiferenți la motivațiile logice aduse pentru amânarea cu 3 zile a agendei culturale.

Fără să fie prea interesați pe ce se vor duce banii în acest an având în vedere că  suma nu este una de loc de neglijat, fiind vorba de 12 milioane de euro. Ramona Olteanu, consilier local PSD, a precizat în repetate rânduri necesitatea notelor de fundamentare pentru agenda culturală, precum și faptul că există evenimente care nu sunt trecute în agendă, propunând analizarea datelor până vineri când ar fi putut fi organizată o altă ședință de plen.

” Am cerut note de fundamentare pentru agenda culturală, până acum nu le-am primit. Pe de altă parte sunt prinse doar o parte dintre evenimentele acestui an, o parte dintre ele nu sunt trecute în agendă. Timișoara Capitală Culturală Europeană necesită o atenție sporită. Târgul de Paști mănâncă 200 de mii de lei pe activități de montare și demontare de cabluri. Propun să discutăm despre Timișoara Capitală Culturală Europeană, iar restul să fie prezentate peste trei zile”, spune Ramona Olteanu.

Iată doar câteva dintre evenimentele culturale și sumele care au fost alocate:

  • 1 milion de lei – Timișoara 300 de ani de lumină
  • 450.000 de lei – Ziua orașului Timișoara
  • 200.000 de lei – Târgul de Paști
  • 700.000 de lei – Ziua Națională, Târgul de Crăciun, Revelionul seniorilor, Serbările de Revelion
  • 400.000 de lei – Festivalul de Rock.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.