Recent a fost predat amplasamentul pentru modernizarea Parcului Justiției și a fost semnat contractul de execuție a lucrării. Este vorba despre reamenajarea a 20.000 de metri pătrați, unde vor fi plantați 100.000 de bulbi, 50 de arbori și arbuști, se va realiza și  un sistem modern de irigare și o stație de pompare. Iluminatul public va fi realizat cu ajutorul energiei regenerabile, urmând să fie amplasați 23 de stâlpi fotovoltaici, aleile vor fi reabilitate pe o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați, vor fi amplasate 38 de bănci și 35 de coșuri de gunoi. De asemenea, va dispărea și gardul împrejmuitor.

” Trebuie să renunțăm la garduri, trebuie să avem în oraș spații deschise, spațiile sunt generoase deoarece Timișoara este un oraș de câmpie, iar dacă gestionăm cum trebuie spațiul ne vom bucura de mai multă frumusețe și confort”, spune Nicolae Robu.

Valoarea proiectului este de 2 milioane de lei, din care 98% sunt bani proveniți din fonduri nerambursabile, iar restul de 2% sunt bani de la bugetul local. Lucrările sunt deja demarate, iar termenul de finalizare a proiectului este 29 decembrie 2015.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.