Dacă până acum, în fiecare an, iarna lua autoritățile prin surprindere cu zeci de drumuri înzăpezite, restricții de circulație și sute de mașini blocate. Anul acesta, toți cei implicați în mersul bun al lucrurilor în perioada rece, se declară gată să-i țină piept.

Astfel, în ceea ce privește deszăpezirea drumurilor locale, RETIM-ul va gestiona patru sectoare, iar Societatea Drumuri Municipale – două.

Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu, a declarat că RETIM a pregătit 480 tone de sare şi 20 tone de clorură de calciu, iar în funcție de starea vremii se va hotărâ ce mai trebuie cumpărat. Societatea Drumuri Municipale deține și ea în momentul de faţă 214 tone de clorură, urmând ca în noiembrie să achiziționeze încă 300. Anul trecut, primăria a procurat 40 de freze, pe care anul acesta le va pune la dispoziția consiliilor de cartier şi a instituțiilor publice.

Și dacă pe drumurile naționale și autostrăzi, are cine să intervină, drumurile judeţene au rămas ale nimănui, pentru că licitaţia de desemnare a firmelor ce se vor ocupa de cele șase tronsoane de drum nu este încă gata. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, dau asigurări că în câteva zile vor rezolva problema.

Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri, Regionala Timişoara, are în stoc 1.800 tone de nisip, 130 tone clorură de calciu şi 3.200 tone de sare, fiind astfel pregătită să intervină cu 160 de utilaje și cu 10 baze de deszăpezire.

Regionala CFR, dar și Aeroportul Traian Vuia au stocurile pregătite cu material antiderapant sau de degivrare.

Prefectul judeţului, Eugen Dogariu, a asigurat toți timișenii că nu vor avea probleme nici în ceea ce priveşte căldura de la sistemul centralizat, apa caldă şi apa rece, curentul electric sau gazele naturale. „În acest moment din ce au prezentat colegii mei nu există vulnerabilități foarte mari în domeniile de activitate de care răspund. Suntem pregătiţi atât în ceea ce înseamnă furnizarea agentului termic, căldură şi apă caldă, atât din punct de vedere al infrastructurii de transport şi aici mă refer la rutieră, dar şi cea pe calea ferată, suntem pregătiţi pe partea de furnizare a gazului natural, dar şi pe partea furnizării de apă în judeţul Timiş. În ansamblu, în acest moment, avem pregătite tot ce însemnă utilaje şi echipamete pentru intervenţie în caz de iarnă, a declarat prefectul.

Directorul general al Colterm, Mircea Cristian susține că există pe stoc zeci de tone de combustibil, păcură și gaze naturale.  „Nu avem niciun fel de probleme, avem stocul necesar de materie primă pentru producerea agentului termic, va fi sigur căldură în această iarnă în casele timişorenilor racordaţi la Colterm”, a afirmat acesta.

Sursa foto: romanialibera.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.