Furnizorii de servicii medicale nu au dreptul să solicite coplata. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş a făcut demersuri în vederea susţinerii gratuităţii serviciilor medicale pentru persoanele asigurate.

Astfel, coplata nu mai este prevăzută în noile reglementări, respectiv contractul cadru şi normele metodologice de aplicare a contractului pentru anul în curs.

„Prin demersurile noastre înaintate Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Timiş, am dorit ca toate persoanele asigurate să beneficieze, conform legii,  de asistenţă medicală gratuită, fără a mai suporta din buzunarul propriu contravaloarea unor servicii medicale, un exemplu în acest sens fiind  investigaţiile de imagistică”, afirmă preşedintele CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu.

CJAS Timiş face un apel către toţi furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu instituţia  să nu mai solicite coplata pentru unele servicii medicale persoanelor asigurate, care se prezintă cu bilet de trimitere,  altfel riscă rezilierea contractului cu  Casa de Asigurări de Sănătate Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.