Forta Civica are un proiect pe care il va prezenta edililor primariilor timisene, indiferent de culoarea politica, proiect ce ofera solutii pentru ca la primarii sa ajunga bani, direct de la platitorii de taxe si impozite. Astfel, 44% din valoarea impozitelor locale ar putea ajunge direct la bugetul primariei, iar restul la bugetul de stat. Formatiunea politica declara ca descentralizarea mult dorita s-a oprit la nivelul „baronilor locali” si ca primarii sunt obligati sa practice „traseismul” politic. Presedintele Forta Civica, Filiala Timis, Andrei Vacaru, mentioneaza ca a consultat deja doi primari din Timis, refuzand sa dezvaluie identitatea acestora. El a mai adaugat ca in spatele propunerii stau date puse la dispozitie de Institutul National de Statistica si cercetari de presa, iar implementarea initiativei nu presupune modificarea Constitutiei, institutii noi, descentralizare sau regionalizare, ci doar dorinta de informare si vointa politica.

–-uYkHW-ZQkak

Practic, primariile se roaga de consiliile judetene si guvern, pentru bugetele necesare, iar banii care ajung la autoritatile locale, trec prin diferite „filtre politice”, pana sa ajunga la consiliul local.

Continuand expansiunea, formatiunea politica de centru-dreapta, Forta Civica, va avea doua filiale noi in Timis. Doua organizatii locale sunt in curs de constituire la Tomesti si Lugoj, ajungand astfel, la 13 localitati, unde Forta Civica isi face simtita prezenta.

Totodata, la inceputul lunii septembrie, mai exact in data de 7, Forta Civica implineste un an de la infiintarea oficiala a formatiunii politice de centru-dreapta.

Daniela Petolea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.