proiect KIKINDA

Firmele sârbești din Kikinda sunt interesate de proiectul „Made in Banat”. Astfel că, la Camera de Comerţ şi Industrie din Kikinda a avut loc o întâlnire, la care au participat partenerii din Serbia şi România, care vor implementa proiectul „Made in Banat”.

Firmele prezente s-au arătat interesate de proiect şi de condiţiile de obţinere a mărcii „Made in Banat”, în domeniile reprezentate: industrie alimentară, pielărie, confecţii-tricotaje, structuri metalice şi echipamente, artizanat.  

Reţeaua va fi constituită din firmele selectate pentru a purta marca „Made in Banat”, organizaţiile reprezentate de experţii tehnici, organizaţii neguvernamentale, institute de cercetare, alte entităţi interesate să sprijine dezvoltarea competitivităţii economice şi să stimuleze colaborarea în regiunea transfrontalieră România-Serbia. 

Potrivit reprezentanților  CCIAT, după prezentarea proiectului şi a strategiei de acordare a mărcii “Made in Banat”, a avut loc semnarea Convenţiei de Colaborare de către partenerii de proiect.  Pactul va fi semnat ulterior şi de alte instituţii, organizaţii şi entităţi care doresc să sprijine IMM-urile din zona transfrontalieră în obţinerea mărcii.  

Potrivit inițiatorilor proiectului, “Made in Banat” a apărut din necesitatea de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive în regiunea transfrontalieră România-Serbia. Totodată obiectivul principal îl reprezintă creşterea competitivităţii producătorilor şi furnizorilor de servicii din regiunea Banatului istoric, prin promovarea produselor sub marca „Made in Banat”.  

Proiectul a fost lansat la finele anului trecut şi are o durată de implementare de 18 luni.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.