filmul ONCE

Poftiți la film! Este îndemnul Peliculei Culturale, care va pune va dispoziția publicului filmul irlandez „Once/ Odată ca niciodată”, în regia lui John Carney. Evenimentul va avea loc astazi de la ora 19, la sediul Fundației Balul Vienez de pe strada Ady Endre nr. 11 (cartierul Iosefin) – sala vieneză, la mansardă.

„Filmul, pus la dispoziție de Ambasada Irlandei în România, este un musical al zilelor noastre. Acţiunea se petrece pe străzile Dublinului, iar coloana sonoră cuprinde cântece ale lui Glen Hansard (din formaţia irlandeză The Frames) – actorul principal – şi ale Markétei Irglová. Filmul a avut 21 de nominalizări la diferite festivaluri și a câștigat 17 premii, dintre care un premiu Oscar în 2006, pentru Cel mai bun cântec original – „Falling Slowly”. Vom avea onoarea de a-l avea alături de noi pe domnul Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, care ne va vorbi în deschidere despre relațiile culturale bilaterale dintre cele două țări. Suntem cu atât mai încântați de prezența domnului ambasador cu cât acesta va fi la prima vizită oficială la Timișoara, la un eveniment ce pune filmul irlandez în prim plan”, anunţă organizatorii.

În deschiderea serii va fi organizat şi un minirecital de chitară-voce susținut de Bogdan Racz. De asemenea, publicul va asista la o demonstrație de tango argentinian.

Organizatorii vin și cu o idee inedită. Astfel, participanții vor putea intra pe baza unor produse de igienă – săpun, șampon, gel de duş, detergent de rufe. Practic, acestea vor fi “biletele”.

Produsele vor fi donate femeilor sprijinite prin Federaţia Caritas, de la Adăpostul pentru femeile victime ale violenţei domestice „Maria a Apostolilor”, care a găzduit de-a lungul timpului peste 100 de mame cu copii.

„Am ales această cauză pentru că în filmul nostru regăsim o mamă care își crește copilul singură”, explică organizatorii.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada Irlendei în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.