Timișorenii vor avea un nou festival. Reprezentanţii Primăriei Timişoara intenţionează să organizeze un festival al etniilor, în această toamnă, în Parcul Rozelor. Acesta va fi destinat doar etniilor minoritare care sunt prezente în Timişoara.

 „Am propus consiliului să realizăm, Primăria, împreună cu organizațiile etniilor minoritare din Timișoara, un festival de folclor al acestor etnii minoritare. Să fie organizat în Parcul Rozelor, în luna octombrie, în primul weekend din octombrie. Vrem să fie un festival de anvergură și prin el urmărim, pe de o parte, să promovăm folclorul minorităților etnice din Timișoara la nivelul la care el este susținut la oră actuală şi, în plus, dorim să și catalizăm păstrarea tradițiilor acestor etnii și să dăm un imbold organizării de ansambluri folclorice și ale etniilor care la oră actuală nu au. Nu am calculat bugetul, vom face după necesități rectificări de buget”, spune primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilul, festivalul este dedicat exclusiv minorităților din Timișoara, nu celor din județ.

 „Ne referim la minoritățile etnice din Timișoara, nu din județ, că noi mai avem anumite evenimente la care vin diverse ansambluri din tot județul. Nu, noi vrem în Timișoara, să susținem conservarea tradițiilor culturale ale diverselor etnii. Festivalul de la Muzeul Satului este al județului, acolo vin ansambluri din diverse sate din județ, aici dorim să fie un festival al etniilor din Timișoara. Unele au ansambluri foclorice, cum sunt minoritatea maghiară și minoritatea sârbă, altele nu au, dar se vor mobiliza să-și creeze cu această ocazie și să fie prezente în cadrul festivalului”, spune primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.