Zeci de filme pentru toate gusturile vor fi proiectate la Timişoara. Ficţiune, documentare, lung-metraje şi scurt-metraje vor fi prezentate în cadrul Festivalului de Film Evreiesc, în perioada 9-12 iunie.

Potrivit organizatorilor, proiecțiile produse în diferite ţări au fost premiate la festivaluri. Totodată, festivalul îşi propune să omagieze personalităţi marcante de origine evreiască ale culturii române și universale.

„Acest festival urmăreşte să familiarizeze publicul românesc cu problematica şi civilizaţia evreiască cu scopul de a crea o punte culturală între cele două popoare, un cadru mai larg al recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic. Dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii artistice şi culturale a poporului evreu, festivalul aduce în faţa publicului din România viaţa evreului, atât cea contemporană cât și cea din istorie. Numai cunoscându-i pe ceilalţi, numai oferindu-ne la rândul nostru spre cunoaştere, putem provoca mutaţii masive în perceperea reciprocă pentru a parcurge drumul viitorului împreună”, spun organizatorii.

Timișoara este cel de-al doilea oraș după București, unde caravana Festivalului de Film Evreiesc se oprește.

Evenimentul se va desfășura la Sinagoga din Cetate şi la Papillon Café. Festivalul de Film Evreiesc Timişoara este organizat de Fundaţia Art Promo, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Timişoara şi Fundaţia Rubin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.