Muzeul de Artă Timişoara găzduiește luni, de la ora 18 vernisajul Expoziţiei Internaţionale de pictură, grafică, fotografie ,,Omul în oglindă”. Este vorba despre 88 de lucrări de pictură, grafică şi fotografie, realizate de către persoane private de libertate din unități penitenciare din România, Grecia şi  Ungaria.

Evenimentul este organizat de Penitenciarul Timişoara, în colaborare cu Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor cu Afecţiuni Hemato -Oncologice ,,Patricia Popa“ și Muzeul de Artă Timişoara. Astfel, prin această acțiune pasionații de artă pot contribui cu bani la achiziţionarea de echipament medical pentru Spitalul de Copii din Timişoara.

„Prin organizarea acestei expoziţii dorim să creştem gradul de conştientizare a opiniei publice despre ceea ce înseamnă viaţa după gratii, să arătăm că arta de calitate poate fi creată uneori şi din închisoare, să sensibilizăm comunitatea în vederea eliminării unor prejudecăţi cu privire la statutul de deţinut. De asemenea, un deziderat important îl constituie şi sprijinirea copiilor cu afecţiuni medicale grave, prin implicarea deţinuţilor în acţiuni de caritate. Multe dintre abilităţile şi aptitudinile persoanelor private de libertate sunt latente, fiind nevoie de stimularea acestora prin metode specifice, astfel încât să fie facilitată reintegrarea socială, dar şi adaptarea adecvată la mediul carceral şi menţinerea echilibrului emoţional şi comportamental”, spune Ramona Ilieș, inspector de penitenciare.
Lucrările vor fi expuse pe simezele muzeului în perioada 20 octombrie-24 octombrie, iar fondurile obţinute din valorificarea acestora vor fi donate Centrului de Transplant medular din cadrul Spitalului ,,Louis Ţurcanu”.

            

Omul-in-oglinda-POSTER-ENG-page-001

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.