Coprot SRL Oradea
Coprot SRL Oradea

Modul în care sunt organizate licitațiile la societatea Colterm, finanțată periodic din bugetul local a primăriei Timișoara, aduce contracte de sute de mii de euro unui magazin de la parterul unui bloc.

Este vorba despre o licitație organizată în 28 iulie 2015 pentru achiziția a 147000 de litri de motorină Euro 5 și 32000 de litri de benzină fără plumb, la prețul de 1065408 lei, cantitate ce urmează să fie achiziționată pe parcursul unui an.

coprot - piese auto Oradea
Coprot – piese auto Oradea

Chiar dacă în caietul de sarcini era prevăzută obligativitatea ca furnizorul să dețină o stație de carburant(benzină, motorină) în Timișoara și o stație de carburant în fiecare județ din țară, contractul a fost atribuit unui magazin de piese auto din Oradea, situat la parterul unui bloc pe bulevardul Dacia.

Firma Coprot a ofertat 963777 de lei cu TVA,  în condițiile în care în caietul de sarcini era menționată posibilitatea de a schimba prețul după 45 de zile. Având în vedere că la acea vreme prețul motorinei era de 5,3 lei/litru și al benzinei de 5,67 lei/litru, conform datelor publicate de Lukoil (vezi aici), rezultă că valoarea reală la preț de pompă era de 960540 de lei, mai mică decât cea contractată.

În locul listei cu participanții la licitație în sistemul e-licitatie.ro, Colterm a trimis  un document gol. Cert este că au fost două oferte, fiind declarată câștigătoare firma COPROT SRL.

Putem constata că termenii din caietul de sarcini nu au fost respectați, condiția prin care „Furnizorul trebuie să facă dovada că dispune de cel puțin o stație de distribuție carburanți (motorină, benzină) pe raza Municipiului Timișoara și cel puțin o stație de distribuție carburanți în fiecare din celelalte județe din România” a fost trecută cu vederea de către comisia de licitație, magazinul de piese auto Coprot neavând nici măcar o stație de distribuție carburanți.

Firma care a câștigat licitația, COPROT SRL, conform datelor furnizate de termene.ro, are doi asociați persoane fizice, Vidra Viorel și Goga Ioan, un număr de 12 angajați, 200000 de euro profit net în anul 2014 la o cifră de afaceri de 3 milioane de euro.

Documente:

sursa foto: coprot.uv.ro/home.html

1 COMENTARIU

  1. Atat sistemul TELPARK, cat si TIMPRK reprezinta un abuz legalizat de catre CL. Automobilistii sunt obligati sa plateasca pentru un serviciu inexistent. De cand s-au mai pierdut sute de locuri de parcare pin crearea unei zonei pietonale supradimensionate, fara a se oferin locuri de parcare noi, situatia este si mai critica. Si ca sa fie clar: cand vorbim de locuri de parcare, vorbim de parcari neamenajate pe carosabil, pentru care nu s-au realizat nici macar marchaje, care sa delimiteze locurile de parcare. Paradoxala este situatia, ca pentru parcarile amenajate, este necesara plata unei taxe suplimentare, chiar si pentru cei care detin abonamente TIMPARK. Sisteme de parcare cu plata exista in toat lumea si este normal sa fie asa, dar se si ofera ceva pentru banii pe care-i platesti. Nu sunt de acord sa fim furati de maniera „legala” si in plus maltratati cu blocaje de roti si amenzi pentru o situatie total scapata de sub controlul autoritatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.