Astăzi, Cristian Bușoi, prim-vicepreședinte PNL și deputat în Parlamentul European, prezent la Timișoara a anunțat că în perioada 26-29 ianuarie 2015, la Bruxelles, chiar în incinta Parlamentului European se va desfășura o expoziție de fotografie și obiecte de artă, care vor oglindi tot ceea ce înseamnă trecutul și prezentul Timișoarei, precum și oportunitățile pe care le oferă acest oraș.

„Așa cum am promis în campania electorală, una dintre acțiunile pe care le voi face în noul mandat obținut în Parlamentul European, va fi aceea de a reveni cu un eveniment de promovare a Timișoarei și a ideii de Timișoara-Capitală Culturală Europeană. Acum împreună cu Primăria și Casa de Cultură a orașului, vom face posibil acest lucru”, a declarat Bușoi.

Mai mult, europarlamentarul a spus că în competiția de Capitală Culturală Europeană sunt foarte mulți factori de care va depinde o eventuală acceptare cu succes a Timișoarei. Există niște reguli și probabil că o influență mare vor avea cei care vor face parte din juriu, important este că va conta foarte mult și componenta națională.

Prim-vicepreședințele PNL mai speră ca această competiție să nu fie una politizată, ci să fie strict bazată pe proiectul propriu-zis, pe ce-și propune fiecare oraș candidat să facă pentru a promova ideea de capitală culturală europeană, pe felul în care se poate veni cu o zestre culturală semnificativă și sigur pe imaginea și notorietatea pe care o are orașul la nivelul european.

”Aici vă pot asigura, că dacă vorbim la nivel european, Timișoara e de departe cea mai cunoscută și cea mai recunoscută ca și oraș, sigur că în primul rând datorită Revoluției Române, dar și datorită deschiderii pe care în toți acești 25 de ani a arătat-o față de investitorii străini, față de proiectele europene și acest lucru sper sa fie luat în calcul la momentul potrivit”, a explicat Cristian Bușoi.

Sursa foto: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.