biserica Martir Cernaianu nr.31

O asociatie neguvernamentala si non-profit care desfasoara activitati de cult, asteapta de 5 luni sa primeasca un raspuns de la primarie, dupa ce in aprilie 2013 prin hotararea de consiliu 254, au fost diminuate chiriile doar la unele asociatii si lacase de cult.

Asociatia a inchiriat in urma cu 15 ani un spatiu de la Primaria Timisoara pe strada Martir Cernaianu nr.31 (fosta Almajului), care consta intr-o casa de vaiuga folosita pe post de grajd de cai si care ulterior a fost renovata din banii enoriasilor printr-o investitie de peste 10000 de euro.

Conform contractului de inchiriere aceasta investitie trebuia evidentiata si scazuta din costul chiriei.

In 26 februarie 2013, prin hotararea numarul 71, Consiliul Local decide majorarea chiriei cu 940 de euro reprezentand o majorare de 1600%. In aceeasi hotarare au fost marite chiriile la mai multe asociatii neguvernamentale si locase de cult. Ulterior in urma mai multor sesizari Consiliul Local decide in aprilie 2013 anularea majorarii doar pentru unele asociatii si lacase de cult fara sa fie motivat criteriul de selectie. Astfel spatiul asociatiei nu a beneficiat de readucerea chiriei la valoarea initiala.

Din luna iunie 2013, asociatia a incercat prin mai multe sesizari constand in adrese si e-mailuri trimise catre primar sa obtina un raspuns la situatia in cauza. Chiar daca adresele au fost trimise catre Nicolae Robu, acesta ne-a declarat ca nu e problema lui si nu cunoaste toata situatia fiindca “domnul Traian Stoia s-a ocupat. Mergeti si intrebati-l pe dansul!”.

Ironia este ca la prima sesizare Primaria Timisoara a raspuns asociatiei cu o adresa care continea un numar de contract gresit, probabil al unui alt chirias. A doua ironie este ca la reclamatii formulate catre Nicolae Robu, acesta nu considera ca sunt problema dansului si asa cum se vede ele nu au reusit sa intre in atentia edilului sef.

In acest moment contractul a expirat, Primaria Timisoara nu a raspuns solicitarilor de prelungire si modificare a pretului chiriei, ba mai mult a trimis o adresa in octombrie 2013 catre asociatie prin care cere sa fie eliberat spatiul.

Enoriasii sunt decisi sa protesteze in fiecare zi in fata primariei Timisoara pana cand vor fi luati in seama de catre edilul sef Nicolae Robu.

Vezi documente: adresa Primar  si punct de vedere, 11 nov 2013

Imagini spatiu inainte de renovare:

biserica Martir Cernaianu nr.31 inainte de renovare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.