Peste 140 de elevi şi 40 de profesori au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute la concursurile şcolare pe baza proiectelor organizate de Ministerul Educaţiei.

Elevii şi dascălii au participat la concursuri judeţene sau naţionale care au avut ca temă mediul încojurător, sănătate, jurnalism sau artă, cultură şi tradiţii. „Consiliul Judeţean, Ministerul Educaţiei, respectiv Inspectoratul Şcolar îi premiază pe cei care la diverse olimpiade şi alte concursuri au obţinut rezultate deosebite. Unele dintre aceste proiecte sunt deja finalizate, iar altle se află pe un parcurs intermediar, urmând ca pe timpul vacanţei să se desfăşoare fazele naţionale. Această premiere este organizată de Inspecoratul Şcolar şi vor fi premiaţi acei elevi şi acele echipe care au obţinut locuri premiante şi, în viitor vor reprezenta judeţul Timiş la fazele naţionale sau chiar interregional”,  a spus inspectorul general adjunct, Francisc Halasz.

În „Gala de premiere a proiectelor educative 2014” au fost premiaţi elevii şi dascălii care au participat la activităţiile din “Şcoala altfel”.“Ceea ce este interesant este faptul că domeniile sunt diverse, vorbim aici de proiecte de mediu, educaţie pentru sănătate, jurnalism, binenţeles avem aici şi premierea pentru activităţiile din <Şcoala altfel>, iar aici Timişul se laudă cu două locuri I la nivel naţional”, a spus inspectorul şcolar pentru Educaţie permanentă, Ladislau Domolki.

În acestă gala de premiere s-a implicat şi Universitatea de Vest din Timişoara. “Ne interesează viitorii studenţi încă de pe bănciile şcolii, avem nevoie de studenţii cei mai buni, nu avem nevoie de cantitate şi susţinem tot ce înseamnă competiţie, performanţă şi excelenţă. Ne bucurăm să evidenţiem elevii de la clasele primare până la clasele a XII-a care s-au implicat în multe proiecte locale, regionale, naţionale pe diferite teme de acivitate în domeniul civic, sănătate, care le-au adus o valoare adăugată şi lor ca şi persoane, dar şi Timişoarei. De aceea cred că aceşti elevi trebuie încurajaţi”, a spus rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.