ROBU

Edilul –sef al Timisoarei a initiat un proiect de hotarare prin care salariile directorilor societatilor si regiilor din subordinea Consiliului Local sa fie diminuate la maximum patru mii de lei lunar. Potrivit acestuia, directorii pot incasa sume care depasesc chiar si 10.000 de lei daca firmele inregistreaza profit. “Salariile directorilor vor avea o componenta fixa pe care eu o voi propune la nivelul salariului city managerului, in jur de 4.000 de lei, la care se adauga o componenta la latitudinea consiliului de administratie, care poate fi acordata doar daca societatea are un bilant pozitiv pe ultimele sase luni. Fara a se lua in considerare datoriile istorice. Asta e sistemul prin care dorim sa incurajam performanta”.

Primarul Nicolae Robu e de parere ca nu este normal ca directorii societatilor din subordinea Consiliului Local sa aiba salarii mari fara o performanta pe masura. Edilul sef incaseaza lunar 5.900 de lei.

“ Este nefiresc ca directorii unei societati care functioneaza in pierdere sa castige foarte mult, dupa cum ar fi nefiresc ca directorii unei societati care produce profit sa castige putin.”

Societatile comerciale si regiile aflate în subordinea Consiliului Local Timisoara sunt: RATT, Aquatim, Colterm, Drumuri Municipale, Horticultura si Piete S.A. Totodata, municipalitatea detine actiuni si la Retim, insa societatea nu este sub controlul total al autoritatilor locale.

Pe de alta parte, seful COLTERM, Petrica Pampu sustine ca: “Nu salariul e totul. Pentru mine nu salariul reprezinta implicarea mea. Mai mult, inseamna ce fac pentru cetateni. Am lucrat treizeci de ani pe un salariu mai mic si cu responsabilitati mai mari. E un lucru bun sa se stimuleze performanta, daca va fi facuta cu cap!”

Contactat telefonic, directorul Horticultura, Andrei Dragila, nu a dorit sa ofere prea multe detalii despre acest subiect: „Nu comentez! Respectam deciziile primarului.

Proiectul initiat de  primarul Nicolae Robu va fi supus votului intr-o sedinta saptamana viitoare, iar masura va fi aplicata de la intai ianuarie anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.