primaria timisoara extraterestrii
primaria timisoara extraterestrii

Timișoara va fi primul oraș din lume care va avea curent electric transmis prin fibră optică. Acest punct reprezentativ a fost introdus în Strategia de Dezvoltare a Timișoarei pentru perioada 2015-2020, care a fost prezentată în dezbaterea publică din data de 24 martie 2016, proiect conceput de către Direcția de Dezvoltare a Primăriei Timișoara condusă de către Magdalena Nicoară împreună cu un număr mic de specialiști, pe lângă un Dorel angajat în primărie.

Viceprimarul Dan Diaconu a avut nefericirea de a prezenta un know-how necunoscut pământenilor(vezi mai jos), document pe care nu a avut timp să-l citească cu atenție înainte de a spune că speranța PNL „Marian Constantin Vasile s-a ocupat în mod clar de proiect”.

Sindromul Dorel din primăria Timișoara lovește bine în „puncte tari” în documentul oficial al strategiei. Inepții din document:

1. Primăria Timișoara prezintă oportunitatea “finalizarea tronsonului de autostradă Timişoara – Mako (Ungaria), care va lega Polul de creştere de Europa Occidentală”. Păi bine măi Dorele, autostrada e finalizată de peste un an. (pagina 7 din documentul Cap_4_2_1_03_2016.pdf).
2. Dorel din Primăria Timișoara duce tensiunea de 110kv pe fibră optică. În document la puncte tari apare: “Introducerea fibrei optice pe liniile de 110 kV, ceea ce permite folosirea lor şi pentru telecomunicaţii”. Explicația e simplă. Robu s-a întâlnit cu extratereștrii și a primit know-how pentru a schimba clasicele linii electrice de înaltă tensiune cu unele noi de fibră optică (pagina 10).
3. Dorel lovește și cu mansardarea blocurilor, interzisă de primăria Timișoara în mandatul lui Robu: “politici locale de rezolvare a problemelor de locuire (pentru mansardare şi reabilitare – se acordă facilităţi fiscale)”. Funcționarul Dorel mai acordă timișorenilor facilități fiscale pentru mansardarea blocurilor, chiar dacă mansardarea a fost interzisă prin HCL în 2014 de către Consiliul Local Timișoara (pagina 18).
4. Un alt proiect care a murit oficial de anul trecut este reînviat de către Dorel: “tratarea deşeurilor periculoase prin incinerare”. Acesta este prezentat la puncte tari (pagina 25).
5. Copy/Paste Dorel: “actualizarea hărţilor de zgomot în anul 2012”. Se înțelege că suntem în 2016 (pagina 25).
6. Administrația Robu supervizează dezvoltarea Timișoarei până în anul 20120: “Existenţa, la nivel judeţean, a Master Planului pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş, faza de plan de investiţii prioritare pentru perioada 2014-20120”. Acum suntem siguri că extratereștrii au donat al 7-lea simț administrației Robu ca să o facă vizionară pentru 4526 de mandate, restul timișorenilor care nu beneficiază de acest simț sunt nesimțiți, după cum spunea primarul Nicolae Robu(vezi aici).
7. Dorel din Primăria Timișoara îl contrazice pe Robu și pune la “puncte tari” faptul că “Transportul în comun electric este prioritar (preţ accesibil, nepoluant)”, în condițiile în care la inițiativa lui Robu s-au cumpărat 7 vaporetto cu motor poluant și minibus-uri de golf neînmatriculabile.

Prima inepție din „mărețul” proiect a fost semnalată de consilierul local independent Adrian Orza, pe contul său personal de Facebook.

Găsim la <puncte tari> textul de mai jos. Toate bune – făcute de fosta administrație – numai că mi se pare absolut neserios să te lauzi spre exemplu cu Call-Center (primul făcut în țară în administrația românească) iar tu să îl desființezi…. Da, la ora actuala Call-Center-ul nu mai functionează, dar primăria se laudă cu el…” scrie Adrian Orza pe contul personal de Facebook.

Magdalena Nicoara
Magdalena Nicoară

La Analiza Swot(pagina 26), Dorel din departamentul condus de Magdalena Nicoară a uitat să șteargă textul din vechiul document făcut de administrația Ciuhandu, astfel că în 2016 primăria se laudă la puncte tari cu diversificarea serviciilor oferite cetăţenilor și dă ca exemplu Call-Center-ul, care nu mai funcționează, fiind închis de administrația Robu la începutul mandatului pentru motivul că nu se justificau cheltuielile cu el.

 

În mod cert, acest document nu poate reprezenta strategia de dezvoltare a Timișoarei – Polul de creștere 2015-2020, el reprezintă rușinea Timișoarei și a unei administrații locale condusă de Nicolae Robu. În mai multe paragrafe găsim text copy/paste după documentul similar făcut de administrația Ciuhandu.

Această rușine a Timișoarei a fost prezentată mediului de afaceri local precum și oamenilor de afaceri din afara țării în data de 24 martie 2016.

Reprezentanții Primăriei Timișoara, nu numai că au contribuit la realizarea proiectului, dar au și citit în detaliu materialele pe care le-am realizat de-a lungul timpului și vreau să vă spun că strategia are 370 de pagini – nu este un element de calitate acesta – scrise la un rând. Acest lucru poate da o imagine asupra muncii depuse pentru realizarea acestei strategii” ne-a asigurat Prof. Univ. Dr. Nicolae Popa de la Departamentul de Geografie din Universitatea de Vest din Timișoara.

Rușinea de mai sus a fost prezentată și de către posibilul candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Marian Constantin Vasile. Singurul creier pe care PNL pare să-l aibă pentru CJ Timiș, cel pe care Robu l-a împins de la spate de pe poziția 15 pe poziția 3 pe lista candidaților CJT, la fel cum promovau socialiștii meritocrația.

Revenim în curând cu alte detalii…

Vezi aici: Bâlbe la cea mai importantă dezbatere publică privind dezvoltarea Timișoarei în perioada 2015-2020

Vezi documentul din proiect: Cap_4_2_1_03_2016

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.