Zi importantă, miercuri, pentru Muzeul de Artă din Timișoara. Instituția  a semnat contractul cu galeriile Euro Art din Luxemburg, privind organizarea expoziției internaționale Rembrandt, dar și Salvador Dali.

Astfel, Muzeul de Artă va găzdui expoziția intitulată “Rembrandt, apogeul artei gravurii”. Aceasta se va afla pe simeze începând din 10 decembrie 2014 și până în 10 martie 2015. Expoziția va curpinde 271 de gravuri.

„Sunt două dintre marile expoziții internaționale pe care le aducem la Timșoara. Pentru Muzeul de Artă din Timișoara, pentru populația noastră va însemna foarte mult. Mizăm că vom avea mii de vizitatori. Înseamnă din punct de vedere al regiuniipentru că vrem să facem promovarea în întreaga regiune, inclusiv în Serbia și Ungaria. Cred că este un moment absolut deosebit să avem cele mai frumoase exponate și cele mai cunoscute în lume, realizări ale lui Rembrandt, pe de-o parte secolul XVI-XVII și pe de altă parte, Dali, unul din vârfurile secolului al XX-lea în materie de artă. Cred că acest aspect este extrem de binevenit pentru că noi internaționalizăm viața muzeistică, să ne apropiem de circuitul expozițional muzeistic internațional. Așteptăm și alte instituții europene importante să vină la noi să putem să cooperăm”, spune directorul Muzeului de Artă, Victor Neumann.

„Sunt bucuros că am putut să le aducem aici în Timișoara, pentru că este bine poziționată în centrul Europei. Nu e departe de Serbia, Novi Sad, Belgrad sau alte locuri. Desigur, este o zona culturală bine definită aici. Am adus expozițiile în Cluj, Timișoara, Iași pentru că nu preferăm doar un singur oraș care să candideze pentru titlul de oraș al culturii, ci sprijinim toată România. Pe de altă parte, Timișoara are o cultură aparte și de asta am preferat să aducem expoziția aici”, spune Thomas Emmerling, reprezentantul galeriilor Euro Art din Luxemburg.

Cea de-a doua expoziție găzduită de Muzeul de Artă va fi cea a lui Salvador Dali, „Cucerirea iraționalului”. Aceasta va cuprinde lucrări din Divina Comedie. Ea va putea fi vizitată la Timișoara, până în 15 iunie 2015.

cruci gulden leu mama nud odihna par picture1 polonez scaldat soba studiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.