miroslav stanici

Guvernul României a stabilit alegerile europarlamentare pe data de 25 mai 2013. Miroslav Stanici, membru în biroul de conducere al TNL Timiş vorbește despre alegerile europarlamentare și posibilitatea de a merge pe liste comune cu aliații din USL, un subiect mult discutat, în această perioadă, în interiorul PNL.

Liberalul nu consideră că este necesară decizia de a merge pe liste comune cu PSD și PC, aducând trei argumente:

„Suntem partide cu ideologii diferite şi familii politice separate. ALDE (familia politică a PNL) va susține în programul său politic dezvoltarea personală a individului, dreptul la libera circulație a persoanelor şi a capitalului. În timp aliații noștri probabil vor susține protecția socială şi o temperare a piețelor de capital. Mai consider că în actuala conjunctură politică, liste separate ar însemna şi un număr mai mare de mandate. (…) S-a vorbit în presa ultimelor zile de o înțelegere. Nu cred că este necesar un pact de neagresiune. Atât noi cât şi aliații noștri putem duce o campanie pozitivă şi fără un asemenea document scris, ci mai degrabă de la sine înțeles. Am speranţa că s-a ajuns la o anumită maturitate politică şi actorii implicați știu că orice atac între aliați le poate fi fatal.”

Miroslav Stanici mai consideră că „pe plan intern este imperios necesar ca Uniunea Social Liberală să îşi continue programul de guvernare într-o formă nealterată până în 2016. În definitiv, scopul principal pentru care a fost creată Uniunea Social Liberală nu a fost încă realizat şi orice fisură ar duce încă la 10 ani de dezbinare, ură şi tiranie.”

Alegerile europarlamentare din 22-25 mai vor desemna cei 751 de aleși, care  vor ocupa un loc în Parlamentul European pentru următorii cinci ani. România pierde un loc, de la 33 la 32 de europarlamentari.

Fiecare stat membru are propriile legi electorale și fiecare decide în ce zi vor merge cetățenii săi la urne, în perioada de patru zile de alegeri.

Rezultatele votului din cele 28 de state membre vor fi anunțate în seara de 25 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.