Nicolae Robu
Nicolae Robu

Două premiere NOI au anulat alte două premiere ISTORICE sâmbătă la Timișoara, totul întru preamărirea celui dintâi cârmaci al urbei de pe Bega. Astfel, mândria Timișoarei de ”primul oraș liber de comunism” din România a fost anulată de MILIȚIA primarului Nicolae Robu, care a dat de pământ cu 25 de ani de democrație într-o singură zi – ziua Lui de naștere, când Timișoara a devenit ”primul oraș întors la comunism”.

Tot de ziua lui, Nicolae Robu a inaugurat ”primul serviciu de transport cu 7 vaporette pe un canal navigabil din România”, sau cam așa ceva, o exprimare pompoasă pentru un alt fiasco sortit eșecului, dar care riscă să elimine sportul nautic de pe Bega, la 152 de ani de la înființarea Societății de Luntrișoare, prima asociație de canotaj de pe teritoriul României  (vezi blogul prof. univ. dr. arhitect Radu Radoslav pentru scurt istoric și o viziune de viitor asupra Begăi, aspecte total neglijate de administrația Robu).

Sâmbătă 28 Mai 2016, cultul personalității a ajuns la cea de-a II-a ediție și am asistat la cel mai grotesc spectacol de manipulare comunistă de tip neo-liberal bugetar de la 1989 încoace, totul pus în scenă de Primăria Timișoara, în cinstea ”celui mai iubit fiu al poporului” de pe Bega – primarul Nicolae Robu.

După ce acum 1 an și-a dedicat de ziua ”Lui” măreața finalizare cu întârziere a micro-sub-pasajului Michelangelo (vezi aici știrile acelei epoci), anul acesta și în fix aceeași zi de naștere a șefului suprem (devenită sărbătoare tradițională ediția a II-a), Primăria Timișoara a inaugurat cu mare pompă noul fiasco de transport public pe apă cu 7 vaporetto inutile… din care au ajuns la Timișoara doar 4… din care a fost împodobit de sărbătoare doar 1… care și el a dat ortu’ popii după doar 3 ture de inaugurare pe apele line ale Begăi, unde s-a izbit zgomotos de mal, după cum era de așteptat. Noroc că ”specialiștii” nu au scos la plimbare 2 vaporette concomitent, că Timișoara ajungea la știrile de la ora 5 cu morți, răniți și dispăruți, poate și vreo 3 zile de doliu național.

Vezi mai jos un video cu momente de colecție încununate de clipele finale de panică aniversară, când mândria flotei – Decebal – a fost tras la mal cu sfori de o mare parte din mulțimea de gură-cască veniți la inaugurare. Cu acest prilej am aflat și noi că jumătate din grămada lipsită de entuziasm ce îl aștepta pe liderul suprem să taie panglica și să dea liber la gratuități electorale ilegale (plătite cu bani de la bugetul public – faptă cât se poate de penală), erau de fapt angajați de la primărie și RATT, adică proletari aduși cu japca să-l aplaude pe Robu, după modelul lui Ceaușescu.

Un spectacolul și mai penal s-a derulat însă pe podul din apropiere unde, doi cetățeni încă LIBERI ai Timișoarei, oameni cu caracter, spirit civic și intoleranți la grotescul manifestării de tristă amintire pusă în scenă de primărie, au derulat un banner cu urări de ”La mulți ani” iubitului conducător, urări făcute exact în ton cu scenografia evenimentului, dar neautorizate de ”marele lider”. Acești locuitori ai Timișoarei –”primul oraș liber de comunism din țară” – au fost amenințați, tâlhăriți și deposedați de bunurile personale de către agenți în uniformă de la Poliția Locala Timișoara, în cârdășie cu indivizi în civil chemați în ajutor de milițieni (vezi aici relatările presei).

Miliția Locală este folosită frecvent de primarul Nicolae Robu în mod abuziv și în scopuri personale, ca să amendeze ”BICICLISTI RAI” pe centrul orașului (vezi știre), ca să păzească ”pasajul-palmierii și panseluțele” (vezi video) sau ca să-i amendeze pe adversarii politici (vezi știre). Acum însă, miliția Robului a început să-i tâlhărească pe cetățeni în plină zi, la ordinele unui coafat estompat ce conduce orașul în pantalonași scurți din jacuzzi-ul pe care și l-a montat în biroul din primărie – tot din bani publici și pentru că merită.

Prin acțiunile descrise mai sus, Poliția Locală Timișoara aservită primarului Nicolae Robu, încalcă Art. 30 din CONSTITUȚIE care prevede că: ”Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.”

Întrebări pentru Timișoreni: Cum este posibil ca orașul ”revoluției anticomuniste” să ajungă locul de joacă al unui circar narcisist? Cum este posibil ca timișorenii să nu reacționeze când sunt ridiculizați de un măscărici lipsit de onoare, decență sau caracter, cum este acest Nicolae Robu? Piața Libertății vă așteaptă să demonstrați împotriva abuzurilor, Nicolae Robu a pregătit-o pentru astfel de evenimente.

Întrebare pentru Primul-Ministru Dacian Cioloș: Cum este posibil ca absolut toate denunțurile pe care vi le-am făcut cu privire la ilegalități flagrante comise de primarul Nicolae Robu și trimise de dvs. spre ”competentă soluționare” către instituția Prefectului Timiș, au rămas fără răspuns?

Întrebări pentru Președintele României – Klaus Iohannis, care veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice: Asta este ”România lucrului bine făcut” pentru care românii din întreaga lume au stat la cozi interminabile ca să vă voteze? Cum permiteți ca la Timișoara un infractor notoriu ce are o întreagă arhivă personală de denunțuri penale la DNA, să continue să încalce legea în mod repetat și să reziste în funcția de primar apărat fiind de JUSTIȚIE și de miliția lui personală? Îmi asum fiecare acuzație făcută mai sus și le susțin cu dovezi disponibile pentru toți cei interesați.

Chiar așteptăm un alt dezastru ”Colectiv” sau ”Hexi-Pharma” care să scoată poporul în stradă cu barda în mână ca să înțelegeți că specimene de teapa lui Nicolae Robu și slugile lui nu mai au loc în viața noastră?  Când aveți de gând să începeți DEZINFECȚIA României, domnilor Președinte și Prim-Ministru, ca să putem începe și noi să construim o societate nouă, decentă și inteligentă, într-un mediu sănătos și netoxic.

Aștept cu deosebit interes reacția fermă a liderilor acestei țări la textul de mai sus, sau miliția lui Nicolae Robu să vină să ma salte… oricare ajunge prima.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.