Dan Idolu

Consilierul local Dan Idolu, care este și directorul Aeroportului Internațional Timișoara, este deranjat de “declarațiile mincinoase” ale primarului Nicolae Robu, acuzând folosirea panourilor informative din oraș drept propagandă electorală a edilului șef.

 „Consider că aceste panouri de informare definesc deficiențele Direcției de Comunicare a primăriei Timișoara. Astfel, se dovedește că pentru Robu e mai interesantă propaganda, folosind acele panouri pentru imaginea lui personală, nefiind informații utile pentru cetățeni” spune consilierul local Dan Idolu.

Consilierul local a arătat într-o conferință de presă cifrele obținute de la ADR Vest privind finanțările proiectelor europene, prin care primăria Timișoara a contribuit cu procente între 1,3 și 3% din suma totală, în timp ce Guvernul a plătit 18% din valoarea proiectelor.

În acest context Dan Idolu spune că nu înțelege o „propagandă mincinoasă” a primarului atunci când vine cu mesajul „ZERO lei de la Guvern”.

 „O alta propagandă este ZERO lei de la Guvern. Proiectele europene sunt finanțate de guvern. Drept urmare, aceste declarații sunt niște minciuni! Foarte bine poate să zică ZERO lei de la Uniunea Europeană” spune Dan Idolu.

ADR Vest a adus mai multe contracte europene pentru primăria Timișoara. Astfel, valoarea proiectelor aprobate din 2012 până în prezent pentru Timișoara au crescut cu 55%, ajungând la 66 de milioane de euro, față de perioada 2008-2012.

În același timp, primăria Timișoara a avut o cotă de finanțare mult mai mică față de intervalul 2008-2012. Efortul financiar a primăriei a scăzut, ponderea sumelor cheltuite din bugetul local a scăzut la 3,93%, față de perioada 2008-2012 când a înregistrat un procent 6,43%.

Dan Idolu a menționat că a considerat necesar să prezinte timișorenilor aceste date pentru a arăta care e contribuția reală a primăriei Timișoara în proiectele realizate de ADR Vest.

Idolu a mai subliniat că proiectele orașului sunt aprobate de către Consiliul Local prin votul consilierilor locali, nicidecum de primarul orașului care are rolul de executant.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.