Nicolae Robu inaugurare tramvaie noi reconditionate
Nicolae Robu inaugurare tramvaie noi reconditionate

Transportul în comun din orașul nostru a suferit de-a lungul timpului diverse modificări, unele mai bune, altele mai puțin inspirate. Nicolae Robu susține că una dintre principalele preocupări ale mandatului său a fost procesul de modernizare a sistemului de transport în comun.

Drept urmare dintre cele 50 de troleibuze achiziționate in mandatul Chiuhandu, 17 au fost achitate atunci, 25 au fost plătite în mandatul Robu, restul urmând să fie achitate în viitor. Suma totală este de 9 milioane de euro, 360.000 de euro costând un singur troleibuz. În ceea ce privește autobuzele articulate mai sunt de achitat 8 autobuze din cele  30 achiziționate, suma totală fiind de 8,1 milioane de euro.

” Am dat atenție deosebită înoirii parcului de tramvaie, în varianta de cvasi-înoire, pentru că am recurs la înoirea a aproape tot, în afară de sașiu și roți, în rest totul este nou. Standardele sunt foarte înalte, au încălzire în scaune și sisteme de climatizare. Ate 12 tramvaie au fost trimise spre reabilitare. Contractul presupune reabilitarea a 30 de tramvaie ”, spune Nicolae Robu.

Un alt element de noutate pe care Nicolae Robu a ținut să îl precizeze a fost introducerea celor 30 de biciclete puse la dispoziția timișorenilor în stațiile de transport în comun. La finalul lunii iulie ne vom bucura și de transportul cu vaporetto . Navigarea pe Bega se va face în scop de agrement, dar și cu scop de transport în comun.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.