În cursul acestei zile ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş.

Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate, din care făcea parte și un polițist de la Secția 2 din Timișoara.

Astfel că, în cursul anului 2015, în judeţul Timiş s-a constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie a acestora, din cadrul grupului făcând parte cetăţenii români S.L.C şi  I.D., agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş – Secţia 2 Poliţie, precum şi mai mulţi cetăţeni sârbi.

De asemenea, în perioada 2015 – 2016, la solicitarea agentului de poliţie I.D., B.S.P. a falsificat mai multe documente de identitate care au fost predate investigatorului sub acoperire din cadrul D.G.A., fiind vorba despre două cărţi de identitate, două paşapoarte şi un permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de cinci suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat,  falsificarea de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate,  fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.