Timișorenii racordaţi la sistemul centralizat nu vor avea probleme cu furnizarea încălzirii la iarnă. Afirmația a fost făcută, joi, de directorul Colterm, în contextul în care în anii trecuți presiunea scăzută a gazului a lăsat în frig apartamentele cetățenilor.

Potrivit lui Mircea Cristian, societatea are asigurat întreg stocul de combustibil pentru sezonul rece.

„Stocurile de materii prime sunt asigurate. La data de 1 octombrie am asigurat stocul de cărbune este de 100.000 de tone; de 3.000 de tone de păcură si 300 de tone de combustibil lichid uşor de pe ambele centrale. Obligația de a constitui rezerva de stat era data de 30 octombrie și noi am constituit la 1 octombrie. (…) Nu vom avea probleme cu încălzirea iarna asta. Nici dacă sunt probleme cu ruşii, cu ucrainenii”, susține șeful Colterm, Mircea Cristian.

Furnizarea agentului termic a început la 1 octombrie, acolo unde au fost solicitări şi a fost sistată ulterior. Căldura urmează să fie pornită din nou de vineri seară, în funcţie de temperaturile care se vor înregistra, anunţă reprezentanţii societăţii.

Totodată, potrivit șefului Colterm  au fost însă asociaţii de proprietari au solicitat să nu le fie furnizat agent termin deloc. Este vorba despre cei ce locuiesc în zona Buziașului.

„Am început furnizarea agentului termic de la 1 octombrie, au fost câteva zile când s-a furnizat şi ziua şi noaptea, a fost o perioadă când s-a furnizat doar noaptea. Instituţiile publice, în general, au solicitat să le furnizăm agent termic înainte de 1 octombrie. Vorbesc de spitale, şcoli, grădiniţe. Au fost şi situaţii în care în anumite condominii, asociaţiile de proprietari au solicitat să nu le furnizăm agent termic deloc – PT Cerna, Torac, SDM, PT 12 şi PT 34, în Buziaşului. Au preferat să stea în frig pe perioada asta. Sunt aceste dezechilibre de temperaturi, întotdeauna unii doresc, alţii nu. Pentru noi este un dezechilibru clar în instalaţii, dar pentru a satisface nevoia clienţilor ne asumăm aceste dezechilibre”, afirmă directorul Colterm.

În Timișoara, în prezent aproximativ 65.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Șeful Colterm spune  că numărul debranşărilor este în scădere comparativ cu anii anteriori, ba chiar că au avut şi cereri de rebranşare anul acesta.  

„Totalul cererilor de deconectare a fost undeva la 3.524, procentul este cu 25% mai mic decât anul trecut. Am avut şi cereri de reconectare, atât de la societăţi, cât şi de la persoane fizice, de la asociaţii de proprietari, în jur de 100. Anul trecut au fost 10-15”, spune Mircea Cristian, director general Colterm. 

În privința debranşărilor ilegale, Colterm nu are o situaţie clară. Potrivit legii, Primăria este cea care trebuie să facă verificări. Astfel,persoanele care s-au debranșat ilegal de la sistemul centralizat, riscă amenzi între 500 și 1000 lei.

1 COMENTARIU

  1. La Colterm problema este pretul astronomic al giga caloriei ,caldura nu fost niciodata o problema ci apa care la robinet ajunge calda foarte greu sigur ca pe banii consumatorului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.