În cursul zilei de ieri a fost primită rezoluția de la Curtea de Conturi în ceea ce privește contestația din luna august 2015 cu privire la finanțarea celor 5 asociații: clubul de rugby, handbal, fotbal, baschet și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Curtea de Conturi a considerat că forma de susținere a asociațiilor e ilegală, deoarece acestea nu sunt de drept public.

Din rezoluția de la Curtea de Conturi reiese faptul că pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană se aplică OG 26, cu privire la asociații și fundații, pe când cluburile sportive nu se supun aceleiași legislații. Edilul ne-a asigurat că în termen de 15 zile va fi atacată acestă rezoluție.

” Judecătorii au dat actele de validare a statutelor și actelor constitutive în care municipalitatea finanțează activitățiile organizate de și în aceste organizații, prin cotizații. Cum poate fi posibil într-un stat de drept ca ceva ce este considerat legal  de instituțiile puterii judecătorești, să fie considerat ilegal de instituții ale puterii executive. Eu sunt convins că avem dreptate, însă poți să te înșeli”, a declarat Robu.

În consecință nu vor mai fi dați bani către nicio asociație sportivă, singura care va beneficia de cotizații este Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, care va primi în cel mai scurt timp 400 de mii de lei.

”Restul orașelor au plătit cu titlul de cotizație și totuși noi am reușit să ne calificăm în etapa finală. Nu este corect ce s-a întâmplat. Unde e egalitatea de tratament și de șanse?”, a spus în încheiere edilul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.