Candidatul PNŢCD pentru Colegiul III Deputaţi Timişoara, Ciprian Mihok, a lansat un manifest pe tema listei de medicamente compensate şi gratuite. Farmacistul Mihok este de părere că actuala listă a medicamentelor este o listă  “a ruşinii, a incompetenţei, a birocraţiei, a nepăsării şi a ignoranţei faţă de pacient”.

Duminică, „Manifestul lui Mihok” a ajuns pe mână a sute de timişoreni din Colegiul III, unde farmacistul Ciprian Mihok, împreună cu membrii PNŢCD, dar şi tinerii din partid, l-au împărţit şi au dicutat cu alegătorii. La fel ca şi candidatul pentru Colegiul III Deputaţi Timişoara, Ciprian Mihok, cetăţenii sunt nemulţumiţi că lista de medicamente nu a fost dezbătută de şapte ani, iar costurile unei reţete sunt prea mari pentru pensiile şi salariile din România.

Manifestul lui Mihok

Oameni buni,

Lista de medicamente gratuite şi compensate = lista ruşinii, a incompetenţei, a birocraţiei, a nepăsării şi a ignoranţei faţă de pacient. Sunt revoltat de nonşalanţa cu care „specialiştii” dezbat de şapte ani o listă care ar putea creşte şansa şi calitatea vieţii pacienţilor români. Este o formă de umilinţă la adresa oamenilor bolnavi, un test de rezistenţă pe care tineri, bătrâni, copii, adulţi, îl trec în fiecare zi fără să aibă puterea să-l înfrunte. Este un soi de tortură aplicată celor care au probleme de sănătate. Suferinţa generată este greu de calculat. Familii întregi sunt afectate de lipsa tratamentelor sau de costurile lor exorbitante: când nu au copiii suferă părinţii şi bunicii, când nu au bunicii suferă copiii şi nepoţii. E cumplit să-i vezi pe pensionari că-şi cheltuiesc întreaga pensie pe medicamente sau că se împrumută să le cumpere. E diabolic să nu le oferi copiilor tratamente noi care să le salveze viaţa. Noi românii aşteptăm mai mult de cinci ani să primim medicamente noi în timp ce pacienţii din ţările vest-europene primesc gratuit sau compensat un tratament inovator chiar în anul în care acesta a primit aprobarea de punere pe piaţă. În SUA au fost aprobate anul trecut peste 43 de terapii noi pentru tratamentul cancerului şi au devenit imediat accesibile pacienţilor. Medicamente salvatoare de vieţi există, însă bolnavii din România sunt la ani distanţă depărtare de acestea. Este revoltător cât de puţin contăm în ochii celor care ne reprezintă acum. Parcă suntem într-un film în care cineva îşi permite să facă o glumă sinistră la adresa noastră. Cu diferenţa că noi trăim realitatea. O realitate în care populaţia României aptă de muncă are cel mai redus nivel de sănătate din Europa iar judeţul Timiş ocupă un loc fruntaş în topul cazurilor noi de cancer, cu peste 3000 înregistrate. Această realitate mă face pe mine să spun STOP !

Încetaţi să vă mai bateţi joc de bolnavi, încetaţi să mai fiţi nepăsători şi ignoranţi ! Dacă nu o faceţi de ruşine, poate o faceţi de frica lui Dumnezeu. Ceea ce trăim acum este profund imoral, anti-creştin şi injust, şi trebuie să înceteze. Prin acest manifest vă cer să terminaţi cu nesimţirea. Lista de medicamente gratuite şi compensate este o prioritate pentru bolnavi. Este urgentă. Este vitală. Lista = viaţă !

5 COMENTARII

  1. asta a mai spus ca in colegiu 3 nu sunt terenuri de sport ,nu ai unde sa faci miscare , pai nu PNT a condus orasul ? de ce nu a facut ? nu PNT a inchis scoala 24 chiar inainte de alegerile locale ? iar in vacanta de vara copiii din cartier nu aveau unde sa joace fobal iar mamele sa si plimbe copilasii, ca sa nu mai pomenesc de cetatenii care o luau pe scurtatura prin curtea scolii , cat de prost trebuie sa fi ca inainte de alegeri sa enervezi un cartier intreg , sa opresti copiii sa faca sport ,sa le inchizi scoala , mai ales ca era vacanta de vara .

  2. PNT cred ca era blat cu ROBU ca altfel nu se explica de ce facea totul impotriva cetatenilor,cauta sa i enerveze , nu raspundea la reclamatile cetatenilor (am facut si eu prin politie si nu am primit raspuns,am vrut sa i dau in judecata dar prea tarziu ,a trecut o luna ) bine ca am scapat de ei ,sper ca definitiv .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.