Cimitirul Săracilor din Calea Lipovei, aflat în administrarea primăriei, arată într-un hal fără de hal. Crucile nu se mai văd de buruieni, porţile sunt ruginite şi gardurile înclinate, aşa a ajuns să arate cimitirul.

Cimitirul Săracilor se află în administrarea primăriei, dar aceştia au cam uitat să îngrijească locul de veci unde sunt îngropaţi cei care nu au familii. La Cimitirul Săracilor se fac 55 de înmormântări anual. Viceprimarul Traian Stoia a vizitat de curând cimitirul şi a rămas stupefiat de ce a putut să găsească acolo.

“Acest cimitir este în proprietatea Primăriei Timişoara. Are o suprafaţă de 13.000 mp, există aproximativ 1.000 de morminte şi mai sunt 60 la sută spaţii disponibile. Aici au loc 55 de înmormântări pe an, sunt înmormântaţi cei fără aparţinători, care provin de la Institutul de Medicina Legală. De înmormântări se ocupa societatea comercială ce a luat în administrare Cimitirul din Calea Lipovei. Cimitirul Săracilor nu are un regulament de funcţionare şi arată jalnic. Nimeni nu se ocupă de întreţinerea lui, pentru că nu e reglementată situaţia. Vegetaţia are o structură de pădure, crucile abia pot fi identificate, gardul este înclinat şi ruginit şi nu prezintă siguranţă”, a spus viceprimarul Traian Stoia.

În următoarea perioadă se va întocmi un caiet de sarcini pentru scoaterea la licitaţie a cimitirului.”În primul rând ar trebui să fie defrişată vegetaţia, ar trebui demolată clădirea fostei morgi, delimitate aliniamentele cu morminte şi însemnarea acestora cu borne şi alei, ar trebui reabilitat gardul, porţile, îngrijit monumentul în memoria eroilor”, a mai spus Stoia.

2 COMENTARII

  1. Toate cimitirile arata la fel si in Sagului….Eroilor ….Stuparilor si ce sa mai spunem de cimitirul saracilor.Dar de platit platim dar e groaznic cand ma duc sa aprind o lumanare nu ai pe unde merge de atata buruian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.