Tipărește:Print This Post
Publicat la : vin, Mai 27th, 2016 la 7:36 pm | Vizualizari: 2354
Autor: Roxana Icobescu

Chirurgie live în cadrul celei mai mari conferințe medicale din țară

conferinta medicala ginecologieTipărește:Print This Post

La Timișoara se desfășoară una dintre cele mai importante conferinţe medicale din ţară în domeniul chirurgiei ginecologice, medicinei fetale şi infertilităţii, în perioada 27 – 29 mai 2016. Evenimentul are loc sub titlul „Concepte moderne în ginecologie, medicină fetală şi infertilitate” – ediţia a II-a. La eveniment sunt prezenți aproximativ 400 de doctori din România și din toată Europa.

Acesta este singurul eveniment din ţară în cadrul căruia este abordată problema endometriozei, în cadrul căruia părintele medicinei fetale – prof. dr. Kypros Nicolaides va oferi informaţii de ultimă oră despre acest domeniu şi în care este discutată infertilitatea din perspectiva cercetărilor şi a celor mai recente studii şi tratamente. A avut loc și o sesiune de chirurgie live, unde s-a operat demonstrativ, au fost trei transmisii concomitente – s-a operat un cancer de sân, un cancer de col uterin și a avut loc o operație de chirurgie a endometriozei. Conferința a fost organizată de Fundația Femhelp, reprezentată de dr. Voicu Simedrea – specializat în chirurgie ginecologică şi endometrioză.

„Cred că este un foarte important schimb de experiență din Italia spre România. Astăzi fac operații de cancer endometriotic. Acum tehnica este foarte importantă pentru că atunci când îndepărtez un uter, în multe cazuri, apar infecții. Noua tehnologie permite reducerea acestor complicații. Pentru femeie complicațiile comportă riscul unei noi operații. Cred că e mai bine să promovăm această nouă tehnologie, pentru a îmbunătăți viața femeilor cu cancer”, a spus prof. Pietro Litta (Padova, IT) – specializat în chirurgie ginecologică şi endometrioză.

Endometrioza este o boală cu care multe femei se confruntă şi care, până nu demult, a fost ignorată. Cu alte cuvinte, ţesutul care în mod normal căptuşeşte cavitatea uterină poate fi găsit, la anumite femei, în mod anormal, şi în alte locaţii situate extrauterin. În România, endometrioza nu se decontează în totalitate de sistemul de stat.

Despre autor

- 27/05/2016 19:36
Lasa un comentariu


Abonează-te la newsletter-ul nostru