Fenomenul cerșetoriei care ia amploare în Piaţa 700 din Timișoara e greu de stârpit, anunță reprezentanții Poliției Locale. Potrivit acestora, o mare parte din vină o poartă comercianții care îi ajută pe cerșetori, oferindu-le bani pentru diferite munci ocazionale.

Sesizările din partea cetățenilor în acest sens curg în dosarele oamenilor legii. Astfel că polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au acționat în ultima săptămână în Piața 700, unde s-a semnalat disconfortul creat de oamenii străzii care se adună în perimetrul pieței agro-alimentare.

„Din cauza faptului că mulți comercianți au obiceiul să-i folosească pe acești oameni ai străzii pentru a presta diferite munci ocazionale, iar banii primiți de aceștia sunt folosiți pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice sau aurolac, aceste persoane sunt menținute în zona respectivă, perturbă ordinea și liniștea publică, fac mizerie și mențin o stare tensionată în incinta pieței”, sustine Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

În acest sens au fost aplicate peste 25 de sancțiuni la HCL 371/2007 modificată pentru abandonarea de deșeuri, cei depistați în această situație fiind luați în evidență de polițiștii locali.

Oamenii legii fac apel la comercianţi să nu le mai ofere bani oamenilor străzii şi să ajute în asanarea zonei.

piata2 piata3 piata4 piata5 piata6                                                                            piata7

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.