Festivalul Artelor debutează luni la Timișoara. Manifestarea se află la prima ediție și se va desfășura până pe 15 iunie. Astfel, artele vizuale, artele spectacolului, muzica, dansul, moda, teatrul şi filmul vor avea loc atât în stradă, în aer liber, dar şi în diverse spaţii interioare.

Evenimentele vor avea loc la Grădina de Vară, în Parcul Botanic, pe strada Mărăşeşti, în Parcul Copiilor, pe strada Alba Iulia, în Piaţa Victoriei, dar şi în sălile de teatru.

“Începând din acest an, am decis organizarea Festivalului Artelor Timişorene. Ne propunem ca, pe parcursul unei săptămâni întregi, artiştii Timişoarei în mod exclusiv muzicieni de toate genurile, dansatori, actori şi alţi prestatori în teatru şi film, scriitori, pictori, sculptori, arhitecţi şi designeri să apară în faţa timişorenilor şi a vizitatorilor şi să-i încânte cu talentul lor. Apariţiile vor avea loc atât în aer liber în Piaţa Victoriei, pe str. Mărăşeşti, în Parcul Rozelor, în Parcul Botanic, în Parcul Copiilor, în Gradina de Vară, în sensul giratoriu din Piaţa Bălcescu, pe str. Regimentul 5 Vânători ,  cât şi în spaţii închise”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Festivalul Artelor Timişorene încearcă să reunească pentru o săptamână valorile culturale şi artistice ale Timişoarei şi să le aducă în spaţii neconvenţionale spre publicul larg.

“Forme, experienţe, sentimente, provocări şi  participare, acestea sunt cuvintele care definesc Festivalul Artelor Timişorene, o încercare majoră de a înlesni accesul neîngrădit al timişorenilor către Cultură în spaţii neconvenţionale, în principal. Arta coboară în stradă cu adevărat, fără restricţii, acolo unde ne regăsim cu toţii. Am pregătit un program dens, dar plin de culoare, un număr impresionant de parteneri, practic o doză şoc de artă pură pregătitã pentru timişoreni de toate vârstele. Artele vizuale, artele spectacolului, muzica, dansul, moda, teatrul, filmul sunt cuvinte care se transformă în întâlniri magice între cei care se întreabă nu doar de ce trăiesc, ci şi cum trăiesc şi pentru ce trăiesc”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

În prima seară, pe scena din Grădina de Vară Capitol va urca Teo Milea, care, alături de Amalia Gaiţă, le va dărui spectatorilor „Culori”. În ultima seară, tot la Grădina de Vară, evenimentul se va încheia cu un concert sustinut de Virgil Ianţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.