Cel mai mare şi mai impresionant festival catalan din afara Spaniei ajuns la cea de-a 27-a ediţie, se desfăşoara anul acesta la Timişoara.

Prima ediţia a festivalului catalan a avut loc la Amsterdam, anul trecut a fost la Roma, anul acesta este la Timişoara. Festivalul catalan s-a desfăşurat de-a lungul anilor în marile oraşe din Europa, cum ar fi  Paris, Manchester, Bruxelles, Amsterdam, Cracovia şi Budapesta.

„Este un eveniment pe care ne bucurăm să-l găzduim pentru că, pe de o parte, toate elementele acestui festival sunt extrem de interesante pentru cetăţenii municipiului Timişoara, iar pe de altă parte pentru că alegerea municipiului Timişoara ca gazdă a acestui festival reprezintă din punctul nostru de vedere un succes şi o recunoaştere a Timişoarei ca centru cultural important. Acest festival a creat oportunitatea unică pentru Timişoara de a fi prezentă ca vizibilitate şi imagine în spaţiul catalan, regiunea catalană fiind unul dintre motoarele economice ale Europei. Evenimentele sunt spectaculoase, sunt tradiţionale catalane, ne vom întâlni cu o altă cultură. 500 de artişti care vin din Barcelona şi din jurul Barcelonei până în Timişoara pentru a-şi prezenta momentele tradiţionale catalane care înseamnă foarte mult. Timişoara este acum un punct remarcabil din Europa”, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

„Timişoara a fost aleasă pentru calităţile pe care le are. Este după mine punctul cel mai potrivit pentru un festival care doreşte să ducă în străinătate cultura, folclorul catalan. Vizibilitatea Timişoarei în Spania, în Catalonia, este mult mai mare. Niciodată nu s-a vorbit atât de mult despre Timişoara, despre România, ca acum, şi într-un mod mai pozitiv. Au fost sute de articole scrise, vin şi jurnalişti, vin oameni politici, oameni de un nivel foarte înalt”, a spus consulul onorific al Spaniei la Timişoara, Jose Miguel Vinals.

Festivalul catalan este organizat în colaborare cu asociaţia Via Rumania Cultura şi primăria Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.