Cel mai important eveniment de business al industriei auto din țara noastră a debutat luni la Timișoara. Este vorba despre prima ediție a Automotive Forum România, care reunește peste 100 de companii din țară și din străinătate, furnizori de servicii dedicate industriei și companii de consultanță fiscală.

Evenimentul se desfășoară luni și marți, la Hotel Timișoara. Acțiunea are ca scop promovarea contactelor și dialogul dintre comunitățile de automotive din lume, prin facilitarea întâlnirii oamenilor de afaceri din cadrul micilor și marilor companii.

“Acest eveniment a pornit ca un proiect pilot și sperăm să devină unul de mare anvergură. Credem în continuitatea acestui proiect, pentru ca următoarea ediție să reunească un număr din ce în ce mai mare de participanți, iar comunitatea Forumului să devină din ce în ce mai cuprinzătoare”, spune Cristina Frangopol, manager de proiect.

Potrivit reprezentanților Asociației Constructorilor de Automobile din România,în acest se estimează o creștere de 3,5% față de anul trecut, prognoza pentru 2020 arătând că în lume se vor produce circa 105 milioane de autovehicule, iar 58% din automobilele ușoare care se vor produce în 2020 vor fi fabricate în țări din zonele emergente. Cele mai semnificative creșteri vor fi în China, Europa, America de Nord și de Sud, dar vor fi scăderi în Japonia și Coreea.

Potrivit lui Adrian Sandu, reprezentant al Asociației Constructorilor de Automobile din România, preferințele constructorilor de automobile se orientează spre cele cu motoare foarte mici, același trend fiind observat și pe piața românească, unde au apărut motoare mici, de 1 litru, cu capacități de până la 125 CP.

Cei interesați despre acest subiect pot afla mai multe informații marți, de la ora 8, în cadrul evenimentului Automotive Forum România.

 

DSC03691 DSC03693 DSC03700                                                                            DSC03695

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.