La începutul lunii septembrie se discuta despre posibilitatea ca spitalul CFR Timiș să treacă în subordinea  Spitalului Clinic Județean de Urgență.

După o serie de schimbări în Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor, acestea nu prea s-au mai înțeles din cauza resurselor bugetare. Astfel Consiliul Județean Timiș a trimis la București o hârtie în care se cerea aprobarea preluării Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara de către Spitalul de Urgență. Hotărârea a fost aprobată de către președintele Băsescu.

Odată preluat, spitalul CFR ar putea oferi Județeanului un compartiment de Geriatrie-Gerontologie și o secție de Oftalmologie, s-ar mai extinde compartimentul de Oncologie din cadrul secției de Gastroenterologie, care în prezent funcționează doar cu 12 paturi. În spațiul pe care îl are  CFR-ul s-ar mai putea crea și o secție de chirurgie a obezității.

Chiar dacă unii consilieri județeni s-au opus cu înverșunare acestui transfer, acum două zile, în cadrul vizitei efectuate la instituțiile de sănătate din Timișoara, Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat: „Deja nu mai este intenție, este aproape proiect. S-au alocat și bani, s-a avut o discuție și cu casa de asigurări.  Nu este un caz singular în țară, știu că și la Cluj s-a întâmplat exact la fel. Din punctul meu de vedere, nu cred că este o greșeală. Această gospodorie împreună ar putea să fie mai eficientă decât dacă ar funcționa separat.”

Și cum niciodată nu dai un deget fără să ți se ia toată mâna, în afară de mutarea unor secții ale Spitalului Clinic de Urgență în spațiului CFR-ului, se mai discută și de transferul Clinicii de Psihiatrie, amplasată pe Văcărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.