Luni, 2 februarie, ora 19:00, librăria Cărtureşti Mercy pregătește o seară cu multă inspiraţie şi talent alături de Bogdan-Alexandru Stănescu, în care se va povesti despre cum se întrepătrund rolurile de cronicar, traducător şi scriitor, dar şi despre pasiuni, politică, dileme, societate şi stil de viaţă. Această întâlnire face parte din seria de evenimente „Ce mai faci, scriitorule?”, moderate de Bogdan Munteanu.

Bogdan-Alexandru Stănescu scrie cronică literară săptămânal, de vreo 15 ani. A debutat în Ziarul de Duminică, a colaborat constant cu revistele Luceafarul, Adevărul literar şi artistic, Suplimentul de cultură şi Ziua literară. În prezent este cronicar literar al revistei Observator cultural şi coordonator al colecţiei de literatură universală Biblioteca Polirom. A publicat un volum de corespondenţă cu Vasile Ernu (Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc, Polirom, 2010), un volum de versuri (Apoi, după bătălie, ne-am tras sufletul, Cartea Romaneasca, 2012) şi unul de eseuri critice (Enter Ghost. Scrisori imaginare către Osip Mandelstam, ART, 2013).

A tradus un volum de corespondenţă James Joyce (Dragă Nora, ART, 2013), un roman de Alberto Manguel (Toţi oamenii sunt mincinosi, Baroque Books & Arts, 2012) şi un volum semnat de Howard Mittelmark şi Sandra Newman (Cum să NU scrii un roman, Baroque Books & Arts, 2014). Este doctor în literatură din 2012, cu o teză despre Emil Botta. Este cofondator al Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.