Gheorghe Falca premiu Timisoara
Gheorghe Falca premiu Timisoara

În 21 aprilie 2015, Robu și Falcă se lăudau cu primirea premiilor prin care municipiile Timișoara și Arad au obținut titlul de „Oraș principal ca destinație pentru business„, din partea ONG-ului Europe Business Assembly (EBA). Premiul a venit în paralel cu anunțul oficial al celor doi edili de a crea o nouă metropolă cu un milion de locuitori (a doua după București), prin unirea orașelor Timișoara și Arad.

Încercând să vedem cine este EBA am descoperit că este o organizație care dezvoltă programul „Liderii Secolului XXI” sub care s-au reunit ofițeri ruși – eroi de război, oameni de afaceri și politicieni importanți din fosta URSS, precum și din Europa și Asia. Ca și bonus, am introdus în articol o poză cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, printre membrii ordinelor secrete – vezi galerie foto.

În dorința de a dezvolta zona Timișoara-Arad, cu știință sau fără știință, Gheorghe Falcă și Nicolae Robu au fost atrași de un premiu și de promisiunea de a avea investitori importanți prin rețeaua EBA. Așa cum veți observa mai jos, Ion Iliescu a fost implicat într-o mică parte din acest program.

Cine a acordat premiile orașelor Timișoara și Arad?

EBA a luat ființă în Ukraina în anul 1998, sub numele Assembly, ca instituție socială, cu suportul fostului președinte ucrainean Leonid Kuchma și a jurnalistului Anton Ivanovici Savvov(Антон Иванович Саввов). Leonid Kuchma a fost președinte al Ucrainei între anii 1994-2005, perioadă în care a strâns relațiile cu Rusia și a închis presa de opoziție, mai mulți jurnaliști murind în circumstanțe misterioase.

559698_153656188126121_1316528268_nAnton Ivanovici Savvov a condus în 1978, la vârsta de 24 de ani, presa de partid a Uniunii Sovietice, activând ca jurnalist până la dizolvarea URSS în 1991. A fost susținut de președintele Leonid Kuchma, fiind angajat la Ministerul Economiei din Ucraina, perioadă în care a creat instituția Ucraineană  Assembly împreună cu programul național al UcraineiLiderii Secolului XXI„, în prezent fiind președintele Academiei de Afaceri Est-Ucrainiene și fondatorul organizațiilor Assembly din Ucraina, Rusia și Oxford(EBA).

În intervalul 2000- 2003, fondatorul programului „Liderii Secolului XXI„, Anton Ivanovici Savvov, deschide filiale în Rusia, Ucraina și Oxford pentru a atrage investitori importanți din Europa în programul de imagine al Ucrainei și al antreprenorilor din fosta URSS.

Astfel iau naștere European People Assembly și Business Assembly în Ucraina și Rusia, și European Business Assembly(EBA) în Oxford, cooptând Organizația Internațională a Industriașilor și Antreprenorilor Ruși (ICIE) – organizație înființată în 1992 la Moscova, pentru a menține relațiile economice cu țările post-sovietice.

Tebuie menționat că ICIE a intrat în România în perioada cât a fost Ion Iliescu președinte. Astfel, în 20 septembrie 1994 a avut loc întâlnirea membrilor consiliului ICIE la București, întâlnire la care Ion Iliescu a primit felicitări pentru activitatea sa din partea organizației ruse, conform informațiilor de pe site-ul oficial al organizației(Vezi aici).

În 2004, cu 6 luni înaintea alegerilor prezidențiale, în perioada 17-21 mai, a avut loc a doua întâlnire a membrilor ICIE în București la forumul „Noua Europă în dialog Vest-Est dezvoltare și integrare”, cu participarea președintelui de la acea vreme, Ion Iliescu (Vezi aici), iar în 22 mai la București, ICIE a creat Centrul de Migrație Internațională (n.n. nu am identificat sub ce denumire activează în prezent acest centru). Administrația Prezidențială nu a făcut publice evenimentele la care a participat Ion Iliescu împreună cu delegația din Rusia(vezi aici)

În 2008, sub programul „Liderii Secolului XXI”, ICIE  a creat „Corpul Internațional al Ofițerilor format din generali și eroi ai fostei armate a URSS (Vezi aici).

Untitled

Alături de jurnalistul Anton Ivanovici Savvov este atras și Alexander Savvov, absolvent al  școlii militare și politice înființată de Armata Roșie – specializarea jurnalism (în prezent colonel în rezervă), primind funcția de consilier al președintelui ICIE.

10525997_10203690949088177_6269513552011257730_nFiul jurnalistului Anton Ivanovici Savvov născut în orașul Kharkov din Ucraina, Ivan Savvov(Ивaн Caввов) este trimis la facultate în Oxford, primind misiunea, de la tatăl său, să supervizeze programele din Rusia, Ukraina și Oxford.

 

Alături de EBA intră în program și ordinele secrete Sfântul Lazăr din Ierusalim(Malta) și ordinul cavaleresc al Marelui Maestru La Valette(UK) ordine în care Anton Ivanovici Savvov deține un grad înalt. Nu se cunoaște apartenența acestor ordine la masonerie, dar în cazul ordinului Sfântul Lazăr din Ierusalim  au apărut informații că ar fi condus de masoni.

 

EBA a intrat în vizorul organizațiilor care luptă împotriva crimei organizate, după ce a trimis mai multe emailuri pentru acordarea de premii liderilor politici din Europa, Asia și fosta URSS. Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) a obținut documente edificatoare de la diverse instituții de stat premiate în trecut, care evidențiază modul în care operează EBA în privința premiilor și a medaliilor, și sumele de bani solicitate(Vezi aici).

Am prezentat pe larg cum s-a transformat un program național ucrainean, Liderii Secolului XXI, într-un program extins în 30 de țări, în care au fost atrași ofițeri ruși și masoni alături de politicieni europeni.

Robu și Falcă speră că EBA va aduce investitori în Timișoara și Arad

La evenimentul de la Londra, din 21 aprilie 2015, unde Timișoara și Arad au primit premiile „Oraș principal ca destinație pentru business„, a avut loc și o premiere cu distincția comemorativă Regina Victoria a Regatului Unit, distincție înregistrată de EBA în Anglia în 6 iulie 2004. Premiile au fost oferite în cadrul programul-eveniment Liderii Secolului XXI.

Chiar dacă există mai multe informații și documente în publicații internaționale care confirmă faptul că EBA percepe sume destul de mari pentru acordarea premiilor, Robu și Falcă nu recunosc că ar fi plătit ceva.

Falcă s-a întors acasă cu cele două premii, fiind impresionat de EBA. Robu a prezentat, emoționat, într-o conferință de presă, faptul că Timișoara a primit acest premiu. În pozele din galeria foto apare Ivan Savvov, fiu lui Anton Ivanovici Savvov, lângă Gheorghe Falcă în timp ce prezenta metropola Timișoara-Arad.

PS: În articol sunt trecute numele persoanelor și în limba rusă, pentru cine este interesat să caute mai multe informații.

Site EBA în Rusia: leaders21.ru (în limba rusă), EBA în Ucraina: leaders-21.com (în limba rusă), EBA în Oxford: ebaoxford.co.uk

Foto: Savvov arhiva personală, EBA, Европейская Бизнес Ассамблея

 Click pe poze pentru mărireGheorghe Falca masoni

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.