Casa  Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a semnat contractul cu  Oficiul Județean de Poştă, în vederea distribuirii cardului naţional de asigurat. Poşta Română va livra cardurile în termen de 20 de zile la locuinţa fiecărui beneficiar.

În cazul în care acesta nu va fi găsit la domiciliu, după două vizite ale distribuitorului, cardul va fi returnat la CJAS, anunță reprezentanții instituției.

“S-a demarat astfel, unul din cele mai importante proiecte informatice ale CNAS, cel al decontării  serviciilor medicale pe baza cardului naţional de asigurat. Cel mai important aspect al acestui card naţional de sănătate, este eliminarea birocrației și un control foarte bun al utilizării fondurilor pentru sănătate”, spune directorul general CJAS TImiş, Victor Dumitraşcu.

Asiguratul îl va putea ridica apoi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate după 10 zile de la termenul de livrare. 

Cheltuielile necesare pentru producerea cardului național de asigurări sociale de sănătate va fi suportat atât de CNAS, cât și de asigurat. Astfel, asiguratul suportă cheltuielile reprezentând contravaloarea cardului național de asigurări sociale de sănătate, respectiv a documentului propriu-zis prin care se atestă calitatea de asigurat, dar și costurile aferente distribuției acestuia.

(sursa foto: libertatea.ro)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.