Un număr important de locații din Timișoara sunt supravegheate video, acest lucru este posibil datorită unui proiect cu finanțare europeană a cărui valoare s-a ridicat la suma de 1,4 milioane de lei. Sistemul este prevăzut cu 94 de camere video amplasate in 13 locații din oraș. Locații care sunt considerate ca fiind de interes deosebit datorită fluxului mare de oameni dar, și a posibililor infractori. Aceste zone sunt ținute sub observație din centrul de monitorizare aflat în incinta sediului Poliției Locale.

Cum funcționează? Când sunt detectate anumite nereguli sunt alertați cei de la Poliția Naționala, iar echipajul cel mai apropiat va pleca spre locația respectivă.

”Prezența camerelor va conduce la creșterea securității cetățenilor Timișoarei și evident la o mai bună păstrare a bunurilor Timișoarei, publice sau private. Legea nu este suficient de aspră și bine gândită ca din start să fie descurajate actele antisociale. Poliția Locală va gestiona aceste date, se asigură accesul Poliției Naționale, Jandarmeriei și oricărei instituții a statului”, declară Nicolae Robu.

Rezoluția este foarte bună și permite recunoașterea feței persoanei, durata de stocare este de 30 de zile. Printre primele acțiuni întreprinse cu ajutorul acestui sistem au fost un furt de piatră cubică din Piața Badea Cârțan și o spargere de mașină pe str. C. Negruzzi.

Cele 13 locații unde sunt amplasate camerele de supraveghere video sunt: Liceul Calderon, Liceul Loga, Liceul Eftimie Murgu, Piața Badea Cârțan, Primăria Timișoara, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Piața 700 și Liceul Lenau.

3 COMENTARII

  1. Cetatenii nu au avut niciodata o asa mare nevoie de siguranta. Timisoara nu este nici New York si nici Chicago. Big Brother este un inceputul de tiranie a unui sistem totalitarist.

  2. Londra este Exemplu pentru Videocamere pe Strazi …

    Primaria at Trebui sa puna Video Camere la fiecare Colt de Strada Principal ..
    Supravegheata De Politia Rutiera si Jandarmerie 24/7

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.