UVT organizează marți, 10 martie, cu începere de la ora 17.00, la Bastionul Theresia, vernisajul expoziției Dincolo de liniște. Evenimentul este organizat prin Facultatea de Arte și Design, în parteneriat cu Avanpost.ro.

Propunerile artistice se bazează pe folosirea sunetului ca mijloc de expresie, prin corelarea acestuia cu limbajul vizual și noile media. Vernisajul va fi însoțit de un performance al studenților John Kui, Daniel Mehedinți și Marcelle Souami-Poaty de la Facultatea de Muzică și Teatru.

 „Fie că folosesc efecte sonore, fie că se raportează doar vizual sau conceptual la acestea, artiștii prezenți în expoziția Dincolo de liniște mediază un raport de paritate sau complementaritate în construirea operei sinestezice. Procesul codificării într-un alt tip de limbaj devine parte integrantă a travaliului creativ. Prin extrapolare, experiența sonoră, unică sau repetitivă, predefinită sau generată spontan, constituie punctul de plecare pentru o experiență de altă natură. Mizele pot fi, astfel, multiple: de la rememorare detașat-scientistă, la activarea memoriei afective; de la generarea percepției tridimensionalității, la inducerea unor trăiri contemplativ-meditative; de la corespondențe vizual-abstracte, la coagulări figurative; de la element al hazardului creativ, la transpunerea vocală a acestuia; de la funcționarea ca instanță revelatoare, la integrarea ca material documentar rediscutat”, precizează curatorul Maria Orosan-Telea.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10-22 martie 2015, între orele 10.00-17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.