Miercuri, 22 octombrie Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara a organizat în Haven the Club Balul Bobocilor UVT 2014, evenimentul punând accent pe valorile culturii românești, dar și pe talentul și frumusețea celor 18 candidați la titlul de Miss și Mister UVT.

Tema din acest an a fost basmul românesc, fapt care a dat frâu liber imaginației concurenților, atât din punct de vedere vestimentar cât și din punct de vedere al modului de abordare a celor mai valoroase basme românești. Astfel că au fost prezenți pe scenă Harap-Alb, Prâslea cel Voinic, Făt-Frumos cu Părul de Aur, Zâna Munților precum și alți voinici prinți și frumoase prințese. La început cu emoție, așa cum este și firesc la un asemenea eveniment, candidații la râvnitele titluri de Miss și Mister au dat dovadă de multă pricepere și plăcere în a interpreta personaje îndrăgite care ne-au făcut copilăria atât de frumoasă.

Nu au lipsit nici momentele de dans popular si dans sportiv, precum și recitaluri a unor artiști în devenire, dar și momentele deosebite oferite de Adrian Sînă (ex. Akcent) și Mike F (ex. Fratziman). Atmosfera a fost una electrizantă așa cum trebuie să fie atmosfera unui bal, voia bună și muzica de calitate au fost la ele acasă.

Însă cei mai “încercați” în această competiție au fost membrii juriului care au trebuit să țină seama de modul în care concurenții și-au prezentat personajul ales, de portul popular prezentat, de felul în care aspiranții la cele mai râvnite titluri ale balului au reușit să transmită esența personajului și nu în ultimul rând de farmecul tinerilor. 

„Pentru că toate activitățile OSUT încearcă să transmită şi un mesaj educativ societății, anul acesta am propus o reîntoarcere la valorile tradiționale şi o redescoperire a basmelor populare româneşti, încercând să dăm o replică globalizării tot mai alerte pe care o traversează societatea actuală, mesaj care sperăm să ajungă la colegii noștri și să le inspire dorința de a schimba ceva”, precizează Vlad D. Cherecheş, președintele OSUT.

Chiar dacă unii au plecat cu titluri iar alții nu, pentru eforturile depuse în a da viață unor personaje atât de complexe, considerăm că toți cei 18 participanți au câștigat concursul de Miss și Mister, deoarece pentru câteva ore am zâmbit, în lumea fantastică a basmului românesc, acolo unde Făt-Frumos nu are vârstă, iar prințesele sunt veșnic tinere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.