Țara e cuprinsă, din nou, de isteria secesiunii ținutului unguresc și a separării Ardealului, după mascarada sinistră pusă la cale de Nicolae Robu sâmbătă, la Timișoara și numită pompos ”Asociația” sau ”Patrulatera” vestului (AVE).

Apă gratis, pentru invitați, din partea primăriei – doar la cerere

Că întreaga adunare a fost o mascaradă ieftină – ca absolut tot ce face El – se vede cu ochiul liber din înregistrarea de pe TV-Primariatm unde, după ce Robu bate câmpii despre dezvoltare, performanță, meritocrație și birocrație… ca de obicei și fără să spună nimic inteligent sau cu sens, în filmare apar ”stewardesele” primarului, care distribuie… sticle cu apă printre invitați. Acest detaliu, scăpat total neobservat de dulăii presei care au raportat, în cor, ”succesul alianței vestului” este absolut impardonabil, dat fiind că, la orice eveniment câmpenesc organizat de un primar de cătun la căminul cultural, invitații găsesc apa deja pe masă din start – și un pahar curat.

Faptul că ”meritocrații” lui Nicolae Robu au avut nevoie de 16 minute ca să se trezească din admirația propriului stăpân ce le cuvântă, spune multe despre nivelul de in-competență ce domnește pe moșia primăriei Timișoara… și totodată despre surprinderea pe care Robu a avut-o, probabil, când Boc și Bolojan i-au acceptat invitația la circ – de n-a avut timp să comande 4 sticle cu apă.

De la trotinete electrice la autostrăzi peste Ardeal – dintr-un condei

După o analiză la rece, acordul semnat de primarii Robu, Falcă, Boc și Bolojan la Timișoara este un simplu act de imagine pentru Nicolae Robu, act ce nu are absolut nici o valoare ori statut juridic. AVE este o tentativă disperată a PNL de a îmbălsăma imaginea estompată a primarului de pe Bega, care este pe cale să piardă conducerea politică a celui mai mare oraș din vestul țării – Timișoara, după ce timp de 6 ani același Robu a distrus noțiunea de ”liberal” în vestul țării și a dus PNL-ul la cote de sub 10%. Și în acest scop, PNL a trimis doi primari de succes să-l spoiască pe estompat – că Falcă este deja prezent la fiecare ciclu electoral, de când Timișoara e condusă de Robul cel incompetent.

Situația dezastruoasă în care se află Timișoara (recent amendată de Garda de Mediu pentru animalele moarte și gunoiul de pe străzile distruse și întunecate, și condusă de o primărie sufocată de datorii, incompetență, corupție și salarii ilegal de nesimțite) nu i-a deranjat pe nici unul dintre semnatarii ”alianțe vestului” care, cu zâmbetul pe buze l-au ascultat pe Nicolae Robu cum bate câmpii despre autostrăzi, avioane și trenuri de mare viteză, după ce cu doar 2 zile înainte același Robu anunța că orașul are nevoie de un împrumut de 213.000.000 lei, ca să plătească trotinetele cumpărate de ediliu pentru studenții lui. Și asta după ce acum nici o lună Robu a mai luat un împrumut de 101.000.000 lei pentru COLTERM, ca să nu lase orașul în frig la iarnă.

Sindromul SCANTEIA PCR, veșnic viu în presa ”liberă” din Banat

Toată mascarada înscenată sâmbătă de Robu la Primăria Lui ar fi murit exact acolo, dacă ”presa liberă” din Timișoara nu s-ar fi mulțumit să transcrie delirul primarului Robu – așa cum face de obicei – și ar fi găsit de cuviință să pună câteva întrebări elementare și de bun simț legate de presupusa alianță, cum ar fi:

  1. De ce ”patrulatera vestului” și nu ”pentagon”…? De ce nu este și Reșița (tot un oraș liberal) parte din alianța celor 4…? Că reședință de județ, este… din vest, este… iar primarul Reșiței – Nelu Popa, este infinit mai liberal decât șeful lui de partid – bugetofagul Nicolae Robu…?!? Aceasta trebuia să fie prima întrebare a presei, legat de AVE… și astfel am fi aflat urgent că Reșița nu avea loc la masa ”alianței”, pentru că l-ar fi pus pe Nicolae Robu în lumina extrem de proastă a reflectoarelor incompetenței și nulității administrative – dat fiind că Reșița (oraș izolat în creierii munților și fără prea multe surse de venit) se dezvoltă cu fonduri EU contractate de aparatul de specialitate al unui primar competent… în timp ce Robu (primarul celui mai industrializat oraș din RO și cu buget anual de 300 mil. euro) cumpără trotinete pe datorie și nu are bani de iluminat public sau contract de salubritate.
  2. De ce are Timișoara nevoie de o alianță ”ca să fim mai performanți” – cum a declarat Nicolae Robu, când el deja a absorbit (în delirul lui…) mai bine de 95% din fondurile EU disponibile (în realitate administrația Robu a pierdut 95% din fondurile EU, iar cele 5% ”absorbite” fac obiectul unui dosar amplu de fraudă investigat de DLAF și DNA)…?
  3. Dar cea mai incomodă întrebare trebuia adresată primarilor Ilie Bolojan de la Oradea și Emil Boc de la Cluj – care sunt într-adevăr doi manageri extrem de competenți și eficienți în accesarea fondurilor EU pentru dezvoltare urbană… și pe care orice ziarist cu bun simț i-ar fi întrebat dacă nu se tem că, asocierea cu o nulitatea absolută în administrație publică și inculpat penalul Nicolae Robu, ar putea să le afecteze negativ imaginea publică și performanțele manageriale. Și asta pe bună dreptate, dat fiind că ambii au de explicat acum natura secesionistă a alianței și presupusa ruptură a Ardealului de București, așa cum este ea exploatată de către adversarii politici sau descrisă de diverși analiști de la București, ce nu cunosc starea de moarte clinică în care se află PNL Timiș care, în doar 6 ani de Nicolae Robu a căzut de la 45%, la sub 10%.

Ilie Bolojan a vorbit puțin, dar a spus cel mai mult

Scopul imediat al acestei ”alianțe” ar putea să fie transferul managementului fondurilor EU transfrontaliere de la București undeva în vestul țării, în următorul exercițiu bugetar al uniunii. Aceasta premieră pentru România ar putea fi o inițiativă pilot care să ducă, de asemenea, la eliminarea disparității dintre regiuni – care este unul din obiectivele fundamentale ale UE, și element cheie pentru realizarea de investiții cu sens și coordonate local, care să stopeze migrația inteligenței și a forței de muncă afară din România.

Din cele spuse de Ilie Bolojan reiese cu atât mai mult necesitatea de includere a Reșiței în această alianță, dat fiind că județele Timiș și Caraș fac parte din aceeași regiune transfrontalieră – fapt care ar fi trebuit să fie scos în evidență de chiar Nicolae Robu (dacă acesta avea cel mai mic habar despre ce se discută), și mai ales în scopul nobil de a-i ajuta pe frații noștri bănățeni din Caraș (din nou, asta dacă Robului i-ar păsa de altcineva decât de propria-i freză estompată).  Dar bineînțeles că Robu e total rupt de această realitate, ca de obicei… și nu a avut nici cea mai mică reacție pe această unică temă reală de discuție a alianței.

AVE Robu…!  Împăratul e gol(gheter)

Dacă AVE era făcută într-adevăr cu scopul nobil de a-i ajuta pe cei defavorizați să se ridice, asocierea trebuia neapărat să includă Reșița și să fie organizată la Reșița – reședința unei regiuni cu adevărat defavorizate, pe care 4 primari ai unor regiuni foarte favorizate ar putea să o ajute să devină ”mai performantă”. Dar faptul ca actul de ”temelie” al AVE a fost semnat la Timișoara, nu face decât să confirme faptul că PNL e îngrozit de faptul că va pierde orașul de pe Bega la următoarele alegeri – totul din cauza imaginii tot mai estompate a unui primar tulburat de propria-i freză și consiliat de propria-i coafeză.

Și uite așa vine și Robu în alianța vestului cu tot ce are el mai bun… Z-E-C-E  GOLURI – toate la buget.