asociatia pet hope

Asociația Pet Hope Timișoara consideră nejustificată graba cu care conducerea Primăriei Timișoara a comunicat începerea eutanasierii câinilor fără stăpân. Astfel, aceasta  atrage atenția asupra faptului că nu există o hotărâre a Consiliului Local cu privire la cuantumul taxei pentru adopţia la distanţă a animalelor din adăpostul serviciului de ecarisaj, obligație prevăzută prin lege. Totodată  că nu a fost stabilită lista medicilor veterinari care pot participa la procedurile de eutanasiere din partea ONG-urilor de profil, astfel încât aceste proceduri să fie transparente. Monitorizarea modului în care vor decurge eutanasierile este esenţială, având în vedere că serviciul de ecarisaj din Timişoara a fost, nu de puţine ori, acuzat de iubitorii şi protectorii de animale timişoreni de faptul că nu respectă legislaţia în vigoare.

„Este inadmisibil şi ilegal ca autorităţile să înceapă eutanasierea câinilor atâta timp cât nu au dat ocazia iubitorilor de animale să-i adopte la distanţă, prin faptul că nu au stabilit cuantumul taxei. Este de asemenea inadmisibil ca eutanasierile să fie realizate fără ca ONG-urile de profil să aibă posibilitatea să desemneze un medic veterinar asistent, în vederea asigurării corectitudinii procedurii şi a eliminării oricărei suferinţe inutile a animalelor” spune avocatul Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociației Pet Hope Timișoara.

„După aproape un an de zile în care, prin bună-voinţa domnului viceprimar Diaconu, Timişoara a implementat un program de gestionare eficientă a câinilor fără stăpân şi a realizat un număr semnificativ de sterilizări, decizia autorității locale de a reveni la aplicarea strictă a eutanasierii care nu a înregistrat niciodată, niciunde în lume, un rezultat benefic, ne revoltă şi ne dezamăgeşte în egală măsură” a completat Alina Văcaru, președinte Pet Hope Timișoara.

Potrivit reprezentanțiilor Asociației Pet Hope, eutanasia nu este singura soluţie viabilă pentru reducerea numărului câinilor fără stăpân.

“Ne întrebăm în ce măsură responsabilii locali pentru implementarea eutanasiei îşi asuma răspunderea pentru metoda deficitară adoptată. Asociația Pet Hope Timișoara a solicitat o audienţă la domnul Primar Nicolae Robu, în numele mai multor ONG-uri din Timişoara, încă din data de 25.09.2013, audienţă pe care acesta nu a înţeles să o onoreze nici măcar în prezent” a mai precizat avocatul Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociației Pet Hope Timișoara.

Asociația Pet Hope Timișoara condamnă vehement decizia autorităţilor locale timişorene de a eutanasia câinii sănătoşi fără stăpân, pe care o consideră nu doar imorală şi inumană, ci şi falimentară şi ineficientă. Totodată condamnă medicii veterinari care vor realiza eutanasierile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.