Asociațiile de protecție a animalelor acuză municipalitatea pentru decizia luată de eutanasiere a câinilor de la Danyflor. Astfel, reprezentanții Asociației Pet Hope spun că eutanasierile s-au făcut în afara condițiilor prevăzute de lege.

„Eutanasierea câinilor fără stăpân nu este o soluție în sine, cu atât mai puțin poate funcționa dacă nu sunt respectate chiar etapele prevăzute de lege. Primăria și-a dat acceptul pentru eutanasierea unor câini, cel mai probabil blânzi și cu potențial de a fi adoptați, în condițiile în care nu există un plan de acțiune pentru gestionarea animalelor fără stăpân, iar câinii care reprezintă un pericol se află încă pe stradă” a precizat avocatul Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociației Pet Hope Timișoara.

Potrivit autorităților locale, peste 200 de câini aflaţi în padocuri care au depăşit termenul legal până la care puteau fi ţinuţi în adăposturi, vor fi eutanasiaţi dacă în termen de 14 zile lucrătoare de când sunt ridicaţi de pe străzi nu sunt adoptaţi de nimeni.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa luni că a semnat actul prin care îşi dă acordul pentru uciderea a peste două sute de animale din adăpostul firmei de ecarisaj Danyflor.

„Legea care permite eutanasierea câinilor din adăposturile publice a fost deformată de Primărie pentru a putea ieși public și a susține că rezolvă problemele semnalate de cetățeni. Realitatea este însă că, departe de a se adresa problemelor existente, persoanele responsabile care ar trebui să oprească fenomenul câinilor fără stăpân, cu bună știință, se limitează la uciderea câtorva câini din adăpost în timp ce, pe stradă, abandonul crește iar haitele agresive sunt lăsate la voia întâmplării” a adăugat avocatul Ruxandra Bizera.

Totodată, reprezentanții asociației atrag atenția că dacă eutanasierile nu vor înceta, se va acționa în justiție.

În paralel, pentru a contribui la reducerea numărului de câini fără stăpân, Asociația Pet Hope continuă să sprijine sterilizarea animalelor metise din gospodării și preluarea cazurilor de animale abuzate, maltratate sau victime ale accidentelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.