Un transport aerian inedit va avea loc luna viitoare la Timișoara. Aproximativ 70 de văcuţe de rasă din Irlanda vor ateriza în 9 noiembrie pe Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara. Este a treia oară când la autogara din orașul de pe Bega aterizează un astfel de transport.

Animalele care vor ajunge în România sunt din rasa Holstein Friza şi au fost donate de către fermieri irlandezi prin organizaţia Bothar Irlanda. Donaţia va avea loc în cadrul unui proiect care își propune ca în patru ani să îmbunătățească condițiile de trai a 3000 de familii din judeţul Mureş, din mediul rural, care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei.

„Este a treia oară când la Aeroportul Internaţional Timişoara aterizează un astfel de transport şi, de fiecare dată, toate operaţiunile aeroportuare au decurs bine. Ca şi până acum, Aeroportul Internaţional Timişoara vine în sprijinul fundaţiei Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo”, subliniază Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Urmând principiul de bază al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare va dona la rândul ei, prima femelă născută a junicii primite. În acest fel darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Familiile incluse în proiect vor primi asistență la creșterea și îngrijirea animalelor, precum și la valorificarea produselor obținute, fiind încurajată asocierea între producători.

Heifer International este o organizaţie umanitară care oferă de 70 de ani asistenţă comunităţilor sărace din peste 40 de ţări ale lumii, pentru a pune capăt foametei şi sărăciei, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii.

 

 

aterizare vacute AIT zbor ian 2012_2       aterizare vacute AIT zbor oct 2011 aterizare vacute AIT zbor ian 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.