spitalul-judetean-timisoara-685x320

Angiograful de la Spitalul Judeţean Timişoara va fi pus din nou în fucţiune. Cu ajutorul acestuia se va realiza şi o operaţie în premieră, iar medicii care lucrează cu angiograful vor putea fi angajaţi.

Până acum, angiograful de la Spitalul Judeţean Timişoara nu avea medici angajaţi care să poată lucra cu acesta lucreze şi nici nu a existat posibilitatea pentru ca aceşti specialişti să poată fi plătiţi. De săptămâna viitoare, medicii care se ocupă de angiograf vor să revină în ţară pentru a putea lucra pe aparat. „Sută la sută vor fi angajaţi. Unul dintre ei vrea să vină şi îl angajăm pe perioadă determinată, până reuşim să scoatem postul la concurs. Neurologul este cadru universitar şi îi dăm jumătate de normă integrare, îi dăm integrarea la noi în spital. Cu ei putem să pornim angiograful, îi dăm drumul. Acolo avem un singur mare of, consumabilele sunt enorm de scumpe. Un caz rezolvat este în jur de 4000-5000 de euro, numai consumabile. Acum o să vedem cât va da Casa de Asigurări de Sănătate, dar bănuiesc că nu acoperă decât o foarte mică parte din sumă. Suportă spitalul cheltuiala, ca să putem justifica ministerului să înfiinţeze un program naţional pentru patologia asta”, a spus directorul Spitalului Judeţean, Marius Craina. Angiograful a fost achiziţionat acum trei ani şi a costat peste 4 milioane de lei.

Angiograful este singurul din zona de vest care poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale. Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor sanguine. Procedura se realizează prin intermediul unui cateter în care se introduce o substanţă de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate. Pe lângă diagnosticul care se pune în urma intervenţiei, se poate face şi un tratament endovascular al unor afecţiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive sau dilatările unor artere coronare care vascularizează inima.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.