Vești bune pentru pacientele care se internează în Spitalul Municipal de Urgență Timișoara. Ambulatoriul de Obstetrică și Ginecologie (Odobescu) va fi reabilitat și echipat cu fonduri nerambursabile.  

Municipalitatea a semnat astăzi contractul de finanţare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest pentru acest proiect.

„Avem bucuria de a semna un nou contract de finanțare pentru un nou proiect pe fonduri europene. Se vor amenaja cabinete medicale, laboratoare. Se va face o dotare exceptională a ambulatoriului, astfel încât actul de asistență medicală al acestei clinici să câștige foarte mult în performanță. Acest proiect a fost susținut, scris și promovat în contextul preocupărilor noastre foarte atente de a crește calitatea asistenței de sănătate în municipiul Timișoara”, afirmă primarul Nicolae Robu.

Proiectul vizează atât reabilitarea clădirii ambulatoriului, cât și dotarea acesteia cu aparatură medicală de specialitate ce corespunde standardelor medicale actuale. Astfel, vor fi reabilitate, modernizate și echipate șapte cabinete existente și vor fi create alte șapte noi cabinete cu dotările aferente, estimându-se că un număr de 70 de pacienți pe zi vor beneficia de rezultatele obținute prin proiect.

 „Este un moment important în activitatea Spitalului Municipal. Vor fi dotare 14 cabinete la standard, care vor putea asigura un număr mare de servicii medicale, complexe. Pe lângă consultul clinic, ecografie sunt posibile mici intervenții chirurgicale în ambulatoriu sau în condiții de spitalizare pe zi. Este important pentru pacientele din Timișoara care vor avea o gamă diversificată de servicii medicale la dispoziție. Practic, în contextul actual, cred că este binevenit acest proiect de modernizare și extindere a Ambulatorului de Ginecologie din spitalul nostru. Să nu uităm că el este dublat de o maternitate de gradul trei și de patru Secții de Ginecologie universitare”, spune șeful Spitalului Municipal, Octavian Mazilu.

 Proiectul se derulează pe parcursul a 9 luni de implementare și este de aproximativ 2.450.000 euro, dintre care o mare parte finanțare nerambursabilă.

DSC_0172 DSC_0176

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.