Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, în funcţia de preşedinte al vechiului Partid Național Liberal. Aceasta a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat doar de 27.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, că o felicită pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL, menţionând că în felul acesta, partidul a depășit un moment delicat cu înțelepciune.

“Am ales un președinte interimar al componentei istorice a PNL, redefinit prin fuziune. Mă bucur că acest moment delicat a fost depășit de partidul nostru cu înțelepciune și punere în prim-plan a intereselor partidului. Vreau să o felicit pe Alina Gorghiu, pe Ludovic Orban și pe Teodor Atanasiu. Cel din urmă a ales să-și retragă candidatura, iar Ludovic Orban a înțeles că trebuie să-și joace șansele într-o manieră elegantă, acceptând rezultatul nefavorabil lui, cu angajamentul de a face echipă cu Alina Gorghiu și cu noi toți, astfel încât să putem fructifica la maximum succesul pe care l-am obținut la alegerile prezidențiale”, a spus edilul.

Cât despre perioada interimatului Alinei Gorghiu, Robu a afirmat că în mod normal acesta ar trebui să țină până în 2017, atunci când se va trece de alegerile parlamentare.

„Nu vă pot spune cât va ține acest interimat. La cum sunt lucrurile rânduite, el ar ține până după 2017, când am trece de alegerile locale și parlamentare din 2017. Nu este exclus, însă, ca la un moment dat, înainte de 2017, să aibă loc un congres al PNL care să schimbe ceea ce s-a stabilit în contextul fuziunii”, a explicat Robu.

Sursa foto: epochtimes-romania.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.