Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a primit autorizație pentru exploatare de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România până în iunie 2017. Astfel, certificatul de autorizare atestă faptul că aeroportul îndeplineşte toate cerinţele de siguranţă prevăzute de legislaţia naţională şi internaţională în vigoare.

Potrivit reprezentanților instituției, este pentru prima dată când un aeroport din țară primeşte o certificare valabilă pentru trei ani.

„Autorizarea s-a făcut în urma unei evaluări stricte a condiţiilor de siguranţă şi în urma celor constatate, experţii au decis acordarea certificatului pe o perioadă de trei ani, perioada maximă pentru care acest certificat poate fi acordat. Până în prezent, autorizarea aeroporturilor din România se acorda pe un an calendaristic. Inspectorii AACR au constatat îndeplinirea tuturor condiţiilor de siguranţă aeronautică, conform standardelor internaţionale. Astfel, nu există restricţii de operare pentru aeronavele companiilor aeriene care operează curse regulate pe Aeroportul Timişoara şi este deschis operării neregulate a oricărui tip de aeronavă”, susține NicoletaTrifan, purtător de cuvânt al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara.

În august 2013 au fost finalizate lucrările de asfaltarea pistei, în valoare de peste 11milioane lei. Pista de decolare-aterizare are 3.500 de metri lungime şi 45 de metri lăţime, dimensiuni care fac posibilă operarea aeronavelor de orice dimensiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.