Administraţia Bazinală de Apă Banat implementează proiectul “Refacere  consolidări canal Bega în municipiul Timişoara, judeţul Timiş”. Scopul proiectului este de a reda canalului Bega secţiunea, folosinţele şi aspectul iniţial. 

Astfel, prin acest proiect se vor executa lucrări de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilan a Timişoarei pe lungimea de  8,9 km, care vor permite crearea şi menţinerea unei secţiuni care să dea voie tranzitarea debitelor mari în condiţii de siguranţă pentru lucrările de apărare şi, implicit, pentru zonele apărate.

„Obiectivele generale ale proiectului sunt, în primul rând, garantarea siguranţei obiectivelor şi construcţiilor adiacente canalului, a siguranţei cetăţeanului, cât şi a siguranţei în exploatare a canalului Bega, dar şi asigurarea capacităţii de transport a albiei, susţinerea interesului şi a preocupărilor administraţiei locale privind canalul Bega”, precizează reprezentanții ABAB.

Lucrările vor fi finalizate până în 3 martie 2015. Valoarea totală a proiectului este de peste 19 milioane lei cu TVA,  90% din fonduri sunt de UE, iar 10% este asigurat de la bugetul de stat. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.