Miercuri, 28 august 2013, sedinta de plen a consilierilor locali din localitatea timiseana Recas, s-a intrunit in formula de departe incompleta. Doar consilierii din PDL si PP-DD au decis sa “semneze condica”, in sala de consiliu a Primariei Recas, cei din USL fiind absenti in totalitate.

Prin urmare, tinand cont si de faptul ca unul dintre consilierii PDL, Ioan Cindea, si-a dat demisia din functie, sedinta de plen a trebuit sa se anuleze, intrucat din 15 consilieri, doar 7 au fost prezenti in sala de consiliu.

–-cgr2LzVeSfA

Dintre cei 7 consilieri locali ai Recasului, 2 fac parte din Partidul Poporului-Dan Diaconescu, iar 5 din Partidul Democrat-Liberal. In acest context, fostul primar al localitatii timisene, liberal-democratul, Marinel Pasca, i-a reprosat actualului primar, liberalului Pavel Teodor, faptul ca absenta consilierilor USL-isti ar fi fost un lucru aranjat.
Actualul primar, Pavel Teodor, sustine ca nu este responsabil de absenta colegilor sai de formatiune politica. Totusi, recunoaste ca s-ar putea ajunge la dizolvarea consiliului local, intrucat opozitia ar bloca luarea hotararilor in cadrul acestuia.

Pe de alta parte, un alt scandal in sedinta de consiliu a fost iscat de imposibilitatea validarii liberal-democratului Ilie Milin, in locul colegului sau de partid, Ioan Cindea, care a demisionat din functia de consilier local. PP-DD-istii si PDL-istii au prezentat avizul de la prefectura, pentru a incerca sa demonstreze ca validarea lui Milin, in functia de consilier local, ar fi trebuit sa se produca deja.

Motivarea primarului, cu privire la nevalidarea lui Ilie Milin in functia de consilier local, este aceea ca el nu doreste sa comita ilegalitati.

In privinta blocului USL-ist de la Recas, aici relatiile par a fi bune, cel putin dupa cum declara liberalul Pavel Teodor, Primarul localitatii. Totusi, au existat zvonuri in privinta posibilitatii migrarii sale de la PNL inspre PSD. In aceasta privinta, primarul a marturisit ca, desi are o relatie buna cu Titu Bojin, presedintele CJT, nu se gandeste sa-si paraseasca Partidul National Liberal, caruia i s-a alaturat cu doar 3 luni inainte de Campania electorala din anul 2012.

In cazul in care si la urmatoare doua sedinte consilierii locali ai USL vor decide sa ramana “in vacanta”, Consiliul local se va dizolva, fiind necesare noi alegeri.

(Serial Recas – Episodul 1)

Daniela Petolea

5 COMENTARII

 1. Tovarase primar, nu ti-e rusine sa minti cu atata nerusinare, TU ai fost cel care a interzis consilierilor sa vina la sedinta in conditiile in care sobolanul de viceprimar se ascundea sub biroul de la primarie in camera alaturata.
  In interviu se vede calitatea umana a acestui individ cand cu nerusinare se uita in camera si spune ca a lipsit opozitia cand in realitate cei ce au lipsit au fost chiar cei din USL(la comanda lui).
  Rugam ziaristii sa investigheze toate ilegalitatile facute de acest primar in doar 1 an de la numire, este recordmen in aceasta privinta.

 2. consilieri usl nu or venit la sedinta motivind ca cu vreo 2 seri in urma or fost la Cramele Recas la o aniversare a unui coleg de-al lor si or avut diaree. va dati sama cat or mancat si beut gratis pe bani comunitati!

 3. fratilor recaseni,care ati votat individul asta,
  va recomand sa-l impaiati cand isi termina mandatul si sa-l puneti in vitrinele voastre sa va puteti mandri cu el
  consilierii usl au lipsit la sedinta din cauza unei boli pe care au contactat-o de la primarul lor:BOALA VACII NEBUNE
  unde sunteti mari consilieri usl?
  de ce nu luati atitudine?

 4. ce o musca consilieri usl cu neprezentarile la sedinte,cred ca ramin afara si o sa se faca alegeri doar pentru locurile vacante (adica 7)vedeti de ce primariile merg asa de bine ca consilieri stau drepti in fata lu primaru si voteaza ce spune el daca nu valea.iar daca vine curtea de conturi sau dna consilieru da cu subsemnatu ca o ridicat mana ca prostu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.